BEVEREN. Op zondag 23 april liepen een aantal enthousiaste sportievelingen, tijdens de Antwerp Marathon en 10 Miles, 5, 16 of 42 km voor de vereniging Muco Waasland, een vereniging die zich inzet voor Muco-patiënten. De sportievelingen hebben met sponsoring en giften 2 500 euro bij elkaar gesprokkeld voor hun goede doel. 

SINAAI.  Running Team Sinaai heeft haar zesde editie van de Start To Run mooi afgesloten met een finaleloop. Meer dan 40 lopers slaagden en kregen hun diploma. 

TEMSE. Krachtbalklub Temse organiseert op zondag 28 mei voor de vijfde keer de bekerfinales 2017, het krachtbalhoogtepunt van het jaar. De finales maken deel uit van een heus sportweekend dat reeds vrijdagavond begint. 

REGIO. Zoals ieder jaar is de tijd weer aangebroken dat de belastingaangifte moet ingevuld worden. Wie daarbij hulp nodig heeft, kan beroep doen op de medewerkers van de federale overheidsdienst Financiën. 

ZWIJNDRECHT. Zondag zwaaien de poorten van het kwartier Lt Victor Thoumsin open voor het grote publiek. Op de opendeurdag biedt het 11 Bataljon Genie een blik achter de schermen. Er zijn demonstraties en jongeren kunnen er brevetten behalen door deel te nemen aan avontuurlijke doe-activiteiten als camoufleren, ontmijnen en in een aquarium duiken. 

 

SINT-NIKLAAS. Een baby kan gemiddeld tot 1 ton luierafval voortbrengen. Om dat te verminderen kunnen ouders kiezen voor herbruikbare luiers. Dat heeft verschillende voordelen: minder afval, lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot. Om het gebruik van herbruikbare luiers aan te moedigen, geeft afvalintercommunale MIWA jonge ouders een premie tot maximum 125 euro. 

SINT-GILLIS-WAAS. Op het einde van het basisonderwijs moeten de leerlingen van het zesde leerjaar enkele fysieke eindtoetsen afgelegd hebben. De scholen gemeentescholen Het Kompas, de GOM en De Zandloper en het gemeenschapsonderwijs De Bron en De Sterappel bundelen deze proeven op de op OVSG sportdag. 

SINT-NIKLAAS. Het Waasland Shopping Center is op zoek naar klassen uit de wijde omgeving van Sint-Niklaas die het shopping center voor een dagje willen overnemen. Op die manier krijgen de leerlingen een leerrijke blik achter de schermen.

BEVEREN.  Het Beverse filiaal van HEMA krijgt momenteel een nieuwe look, naar het voorbeeld van het concept dat de keten gebruikte voor haar winkels in steden als Barcelona, Parijs en Londen. Na de verbouwing zal de winkel een stuk overzichtelijker zijn. Morgen, vrijdag 19 mei, gaat de winkel terug open en zijn de klanten welkom op de feestelijke opening. 

LOKEREN/WAASMUNSTER. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt zich klaar voor twee weekends werken op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster, in de rijrichting Antwerpen. Tijdens de werken blijven allen op- en afritten open maar het verkeer moet tijdelijk over twee versmalde rijvakken en deels over 1 rijvak rijden in plaats van 3.