BEVEREN. Omdat de capaciteit van de fietsenstalling aan het station van Beveren niet meer voldoet, gaat de gemeente Beveren langs beide kanten van het spoor nieuwe fietsenstallingen bouwen. In de nieuwe fietsenstallingen zal in totaal plaats zijn voor 436 fietsen, 6 bakfietsen en 6 plekken voor elektrische fietsen met oplaadmogelijkheid. Ook zal de gemeente er op langere termijn deelfietsen van Blue Bike plaatsen.  

ZWIJNDRECHT. Vanaf maandag 20 augustus gaat EANDIS een lek in de gasleiding aan de Krijgsbaan ter hoogte van huisnummer 236 herstellen. Het lek werd vorige week ontdekt en wordt sindsdien verlucht om gevaarlijke situaties te vermijden. 

SINT-NIKLAAS. Deze maand organiseert het Buurtwerk Elisabethwijk de vijfde en laatste editie van de openlucht bioscoop Ciné Leopold op het Prins Leopoldplein. Morgen, zaterdag 18 augustus, staan er maar liefst 7 Belgische kortfilms op het programma, waaronder 'Broeders' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Verder staan The Ape Man, Wildebeest, Flatlife, The Day the Dogs Disappeared, Natasha en Silent Campine op het programma. Speciale gast is Christiaan Verbraeken, voormalig filmoperateur van Ciné Select. Omdat het de laatste keer is, zal het ook de laatste keer zijn dat het Ciné Leopoldbier wordt geserveerd. 

KRUIBEKE/TEMSE. In aanloop van hun opendeurdag en verkeershappening op 9 september roept de politiezone Kruibeke-Temse inwoners van Temse en Kruibeke op om massaal mee dopjes te verzamelen. Dopjes van flessen frisdrank, water, melk, fruitsap, wasproducten en sauzen zijn welkom. De dopjes afgeven kan op 9 september van 10 tot 18 uur tijdens de verkeershappening aan de Zaat in Temse. 

BAZEL.  Bazel maakt zich klaar voor de elfde editie van Bazel Parkt. Vorig jaar trok het evenement nog ruim 4000 bezoekers. Het programma voor zaterdag 25 augustus ziet opnieuw veelbelovend uit. Vanaf 14 uur is er in het Bazelse kasteelpark heel wat straattheater te zien. Het Franse Cirque Hirsute brengt op een groot draaiend rad de voorstelling ‘Les Butors’. Verder is onder meer Teatro Pavana van de partij. Vorig jaar brachten ze een act met struisvogels. Dit jaar zullen ze levensechte giraffen in het kasteelpark laten rond paraderen. Een zinderende vuuract sluit het straattheaterfestival af. 

SINT-GILLIS-WAAS. Maandag, 20 augustus 2018, starten onderhoudswerken aan de Zandstraat (N403) in Sint-Gillis-Waas. Tussen de kruising met de Vosdreef en Schoenen Molders (Zandstraat 119) worden het wegdek en het fietspad richting Kemzeke vervangen. Tijdens de werken is de aansluiting met de Collemansstraat afgesloten. Plaatselijk verkeer kan beurtelings passeren. Fietsers rijden best om via de Beekstraat, Grouwesteenstraat, Heerweg en Heerbaan. Zwaar en doorgaand verkeer blijft er best weg en kan omrijden via de E34, R1 en E17.  Als het weer meezit, zullen de werken begin september klaar zijn. (mb)

REGIO. Zaterdag, 18 augustus 2018, start in het Oostenrijkse Groß-Siegharts het wereldkampioenschap ballonvaren (23rd FAI World Hot Air Balloon Championship). Gedurende een week moeten de piloten van de luchtballons verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moeten ze onder andere een zandzakje zo dicht mogelijk bij een kruis droppen. De piloot die er het dichtste bij zit, wint 1000 punten. De piloot die op het einde van de competitie het meeste punten scoort, wint. 

TEMSE. Onder impuls van Patrick Michiels, de voormalige uitgever van De Nieuwe Omroeper, werd op zaterdag 11 augustus in Temse-Velle de Omroeper Cup georganiseerd. Dat is een voetbalwedstrijd met enkel politici uit Temse op het veld. Opvallende voorwaarde was dat er altijd minimum 1 vrouw op het veld moest staan. Vijf partijen stuurden hun sportiefste verkiezingskandidaten het veld op. De ploeg van CD&V won overtuigend de cup met meer dan 17 doelpunten. Lijst Tesamen en N-Va werden tweede en derde. De opbrengst ging naar voetbalploeg VK Velle.

BEVEREN. De gemeente Beveren heeft de elektrische bakfiets, waarmee de straten werden geveegd, vervangen door een nieuwe veegwagen. Samen met de bakfiet verdwijnt een vertrouwd dorpsgezicht, want bestuurder Rudi De Coster ging op 1 augustus met pensioen. 

BEVEREN. In Beveren zijn de winnaars bekend gemaakt van de winterfoto’s binnen de fotowedstrijd ‘Beveren in 4 seizoenen’. Tussen 1 januari en 31 maart stuurden 33 fotografen in totaal 152 foto’s in. De onderwerpen varieerden van monumenten als kasteel Cortewalle over natuurgebieden als het Rietveld in Kallo tot onbekende plaatsen in de polder. De jury weerhield 5 foto’s. De winnende foto’s zullen eerstdaags gepubliceerd worden op de sociale media van de gemeente Beveren. De winnaars kregen een geschenkmand met streekproducten. De winnaars zijn Maria Van Esbroeck, Heleen Hubrechts, Roger Van Vossel, Rudy Maes en Guido Poppe.