SINT-GILLIS-WAAS.  Het Agentschap Wegen & Verkeer wil veilige fietspaden aanleggen langs de N41 van Sint-Niklaas tot aan de grens in Kapellebrug. De gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas besliste om samen met Sint-Niklaas en Stekene in te stappen in de voorbereidende studie. Voor Sint-Gillis-Waas wordt de studie uitgebreid naar de (her)aanleg van voetpaden en het eventueel vernieuwen van riolen. De studie beperkt zich op het grondgebied van Sint-Gillis-Waas tot de Potterstraat want voor de Zandstraat zijn al plannen in opmaak. (mb)

LOKEREN. Na bijna 9 maanden werken is de Delhaize supermarkt Lokeren volledig heropgebouwd. Brede gangpaden, sfeervolle verlichting en een uitbreiding van het aanbod moeten klanten een aangename winkelervaring bieden. 

KIELDRECHT. Actiegroep Doel 2020 hield donderdagavond een informatievergadering waarin het een stand van zaken gaf over de plannen van de Vlaamse Regering voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. De vergadering begon met een overzicht van de procedures die geleid hebben tot  de vernietiging van het Gewestelijk Uitvoeringsplan (GRUP) ‘Afbakening Haven Van Antwerpen’.

SINT-NIKLAAS. Bassischool OLVP Watermolendreef heeft van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een zilveren ‘Verkeer op School’-medaille gekregen voor haar inspanningen rond verkeer en mobiliteit. De school werkt al verschillende jaren aan verkeerseducatie voor de leerlingen en wordt daarin gesteund door het oudercomité. De medaille is daarbij een hart onder de riem. Aan de medaille hangt ook een reeks cadeau’s vast om de verkeerswerking te ondersteunen.  

SINT-NIKLAAS. De leerlingen van het zesde leerjaar van Basisschool De Fontein organiseren allerlei acties voor het goede doel. Kinderen van alle klassen kunnen tijdens de speeltijd bij hen komen dansen, knutselen, een spel spelen, liedjes aanvragen, zich laten masseren of zelfs een behandeling ondergaan in het beautysalon. Hiervoor kunnen ze waardebons kopen.

 

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van het Waasland Shopping Center op de foto met de kerstman. Daarnaast zijn er twee winkelzondagen op komst: 17 en 24 december. Op 17 december signeert Stan Van Samang zijn album ‘10’ op het podium vlakbij Delhaize. 

SINT-NIKLAAS. De winterkermis blijft twee dagen langer op de Grote Markt dan gebruikelijk. De kramen zijn open tot dinsdag 19 december om 18 uur.

SINT-NIKLAAS. De bibliotheek van Sint-Niklaas is opnieuw in de prijzen gevallen. Als beste bibliotheek van Oost-Vlaanderen deed de bib een gooi naar de titel 'Beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel', een verkiezing van het vakblad Bibliotheekblad in samenwerking met de VVBAD. 

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas start de eindejaarsperiode zondag, 17 december, met tussen 14 en 17 uur gratis optredens op het Regentieplein, in de Reinaertgalerij, de Stationsstraat en De Casino. Ook zullen heel winkels geopend zijn. (mb)

LOKEREN. FC Daknam organiseert zondag 17 december een dribbelfestival. Daarmee wil het jonge voetballer, jonger dan 6 jaar (U6), laten kennis maken met de sport. Plezier staat dan ook voorop. Voor het tornooi is het niet nodig dat deelnemers aangesloten zijn bij een club. De spelertjes spelen twee tegen twee zodat ze allemaal vaak aan de bal komen en veel kunnen scoren.