ZWIJNDRECHT. Zondag zwaaien de poorten van het kwartier Lt Victor Thoumsin open voor het grote publiek. Op de opendeurdag biedt het 11 Bataljon Genie een blik achter de schermen. Er zijn demonstraties en jongeren kunnen er brevetten behalen door deel te nemen aan avontuurlijke doe-activiteiten als camoufleren, ontmijnen en in een aquarium duiken. 

Het 11 Bataljon Genie, dat een week geleden een grote militaire oefening heeft gehouden rond de Schelde, houdt op zondag 21 mei, van 9 tot 19 uur een opendeurdag in haar kazener, Kw Lt Victor Thoumsin. Momenteel staan de genisten al meer dan 100 weken full-time in de straten van onze grootsteden, maar op de opendeurdag kunnen zij ook tonen welke specialiteiten en boeiende opdrachten zij nog vervullen en aankunnen.

Bezoekers kunnen een ruim gamma militaire voertuigen en materialen bekijken. Er zijn demonstraties en de jeugd kan er jeugdbrevetten behalen door deel te nemen aan avontuurlijke doe-activiteiten als ontmijnen, hindernissenpiste, rondrit in een militair voertuig, meevaren met de Zodiac op de Schelde, kijken door nachtzichtapparatuur, in een aquarium duiken, mini-toxic piste, etc.
Wie een job bij Defensie ambieert zal er alle informatie vinden. 

Het 11 Bataljon Genie is gelegen aan de Kruibeeksesteenweg 159 in Zwijndrecht. (mb)