TEMSE. Naast oude sportwagens is er zondag in Temse ook plaats voor oude koersfietsen voor de derde Groote Prijs Jules Deschepper, een fietstocht en een heus criterium op de Markt van Temse. De opbrengst van zowel de retrotocht als het criterium gaat naar Villa Vief vzw, een woonproject in Lokeren voor kinderen met een matig verstandelijke beperking. 

In 2015 organiseerde Koerskomiteit 'Den Sierlycken Pedaleur', in de schoot van De Zaat Raast-Festival of Sportscars,  voor het eerst de Groote Prijs Jules Deschepper. De geest van het evenement ligt dan ook bij oldtimers maar in plaats van auto's zijn het hier oude koersfietsen: schakeling op de buis en zonder klikpedalen. Fietsers zijn bij voorkeur uitgedost in retro-wielerkledij en hebben haar op de benen. De retrowielertocht van 25 kilometer langs rustige wegen in Tielrode start om 13 uur. 

Naast de retrowielertocht is er dit jaar voor het eerst een criterium van 45 minuten op en rond de Markt van Temse en een ronde langs de Kasteelstraat, Consciencestraat, Wilfordkaai en de Markt van Temse. De legendarische renner Jan Bogaert heeft toegezegd te zullen deelnemen aan het criterium. 

De retrowielertocht en -criterium worden opdragen aan Jules Deschepper, een van Temses legendarische beroepsrenners die actief was van 1927 tot 1932. De organisatie voorziet prijzen voor de eerste drie plaatsen in het criterium, voor wie start met de mooiste fiets en uitgedost is in de meest authentieke uitrusting.

Inschrijven voor zowel de retrowielertocht als het criterium kan zondag 13 augustus vanaf 12 uur in Café bij Rita, Markt 2. De deelnameprijs bedraagt 10 euro (incl. verzekering via een daglicentie via de VWB) + 5 euro waarborg voor het rugnummer. De opbrengst gaat integraal naar Villa Vief, een woonproject voor kinderen met een matig verstandelijke beperking. (mb)

groote prijs jules de schepper

groote prijs jules de schepper