BEVEREN. De gemeente Beveren ondersteunt de vraag voor een conflictvrije fietsverbinding over de E34 tussen Kallo en Beveren. Dat laat het gemeentebestuur weten naar aanleiding van de petitie van Fietsersbond Beveren na twee dodelijke fietsongevallen.

"We betreuren de fietsongevallen en betuigen ons medeleven aan de families en slachtoffers. We zijn ook vragende partij voor een veilige fietsverbinding tussen Beveren en Kallo. De fietsbrug is een geschikte oplossing voor het woon-werkverkeer van en naar de Waaslandhaven en verbindt ook beide gemeenten op een veilige, duurzame manier.", aldus burgemeester Marc Van de Vijver.

Beveren dringt, zowel binnen de de regionale mobiliteitsplannen van Vervoerregio Antwerpen als tijdens de vele lopende processen van Haventracé en GRUP E34-West, al jaren aan op veilige kruisingen van de E34 voor fietsers . 

Zowel binnen de regionale mobiliteitsplannen van Vervoerregio Antwerpen als tijdens de vele lopende processen van Haventracé en GRUP E34-West dringt gemeente Beveren al jaren aan op veilige kruisingen van de E34 voor fietsers. "Wij willen niet wachten tot de start van de werken aan de E34, maar vragen een oplossing die de veiligheid van de fietsers al op korte termijn garandeert. Enkel zo kunnen we geloofwaardig bijdragen aan een noodzakelijke verandering naar duurzaam weggebruik. We ondersteunen dan ook ten volle het voorstel om de noodbrug in Zwijndrecht te verplaatsen naar het complex Melsele/Kallo.", zegt schepen Raf Van Roeyen. (mb)