BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. Gisteren werd in heel Vlaanderen een flitsmarathon gehouden. Ook de politie van de zone Waasland-Noord deed mee. De politie controleerde 1698 voertuigen. Zo’n 15,9% of 237 bestuurders reed te snel. Achttien bestuurders werden onderschept en meteen met hun overtreding geconfronteerd.

In de Reepstraat in Sint-Gillis-Waas reed een bestuurder 115 km per uur, daar waar de maximaal toegelaten snelheid 50 km per uur is. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In totaal werden er 520 voertuigen geconfronteerd en 51 overtredingen vastgesteld. 

Bij de snelheidscontrole in de Fabriekstraat in Kallo lag de focus op speedpedelecs die aan een te hoge snelheid door de zone 30 reden. Vijftien speedpedelecs werden geflitst, waarvan er 6 werden onderschept. In totaal werden er 502 voertuigen gecontroleerd en 88 overtredingen vastgesteld. Ook in de Rodenbachlaan in Beveren had de politie een snelheidsmeter opgesteld. Daar reden 37 van de 150 gecontroleerde voertuigen sneller dan de toegelaten 30 km per uur. 

Tot slot trok de politieploeg naar Stekene waar aan het Oost-Eindeken 526 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 61 te snel reden. (mb)