SINT-GILLIS-WAAS. De bibliotheek van Sint-Gillis-Waas hield een maand lang uitverkoop van oude boeken en cd’s. Met 1400 verkochte stuks aan 50 cent per stuk leverde dat een mooi eindbedrag van 700 euro op ten voordele van Rode Neuzen Dag.  

"Ik ben fier dat onze bibliotheek op deze manier haar steentje kan bijdragen aan deze actie. Kinderen en jongeren zijn namelijk een zeer belangrijke doelgroep binnen de werking van de bib. We hebben allen al een moeilijke periode achter de rug, in het bijzonder kinderen en jongeren", zegt schepen van Cultuur Wilbert Dhondt.

Rode Neuzen Dag is een actie waarbij geld wordt ingezameld ten voordele van projecten die jongeren sterker maken. De Rode Neuzen Dag leverde in totaal  3.061.571 euro op.  Dat is een pak meer dan de vooropgestelde 2,2 miljoen euro. Met het ingezamelde geld wordt een Rode Neuzen Academy voor leerkrachten opgericht. Daar krijgen zij de opleiding en ondersteuning die ze nodig hebben om op hun school jongeren die het mentaal moeilijk hebben nog beter bij te staan. (mb)