SINT-GILLIS-WAAS. Na twee afgelaste edities door corona vond vorig weekend de vierde editie plaats van het burenfeest van de Houtvoorstraat in Sint-Gillis-Waas. Verschillende buren zorgden voor een dessert zodat er een heus dessertenbuffet was. 

Het burenfeest werd in 2017 voor het eerst georganiseerd door Koen Daniëls en z’n vrouw Karolien toen ze een tent hadden staan voor de communie van hun dochter en ze tot de vaststelling kwamen dat vele buren elkaar niet meer kenden. Het bleek de start van een traditie. 

Intussen is het organisatiecomite uitgebreid met Pieter Achtergaele en Ilse De Munck van Dapitofun. "We zetten de traditie de komende jaren veder. Hopelijk zonder onderbrekingen en zonder dat we afscheid moeten nemen van buren, wat door corona helaas wel is gebeurd. Het is fijn om in een straat te wonen waar buren voor elkaar zorgen: op elkaars woning letten als ze op vakantie zijn, een paar eieren gaan halen als de winkels dicht zijn, kinderoppas voor de kleinsten, naar de winkel voor wie even niet uit het huis kan, kortom een echte buurt", aldus Daniëls en Achtergaele. (mb)