BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS. Het management van terminaluitbater DP World heeft donderdag meer dan 160 bomen geplant in het Gillisbos in Sint-Gillis-Waas. Het ging om een zogenaamde treebuilding, een combinatie van een teambuilding en iets goeds doen voor het milieu. Nadat ze uitleg kregen over de werking en het belang van voedselbossen, plantte het team meer dan 160 zwarte elzen, appel- en perenbomen.

"Samen in de natuur de handen uit de mouwen steken bevordert niet alleen de groepssfeer, maar zorgt ook voor een zichtbare impact op korte en lange termijn. In tijden waarin telewerk de norm is, deed het deugd om elkaar nog eens in open lucht te kunnen ontmoeten. In de lente van 2023 hopen we lekkere appels en peren te kunnen plukken van onze zelfgeplante bomen.", aldus Stijn Meeus, HR Director bij DP World. 

De treebuilding werd op poten gezet door Give a Day, een organisatie die bedrijven matcht met vrijwilligerswerk tijdens teambuildings, en de vzw FFI (Food Forest Institute), een Belgische organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van voedselbossen. De DP World groep zet al geruime tijd wereldwijd in op corporate volunteering, waarbij werknemers zich tijdens hun werkuren als vrijwilliger kunnen inzetten voor een maatschappelijk relevant doel. Vorig jaar staken een aantal medewerkers van DP World de handen uit de mouwen in de zorgsector tijdens de coronacrisis. Ook tijdens andere boomplant- en opruimacties was DP World in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen al meermaals van de partij. (mb)