SINT-GILLIS-WAAS. Volkskunstgroep Drieske Nijpers werkt volop aan haar jeugdwerking. Tijdens het schooljaar is er de kinderdansgroep Marie & Maurice en de kindervendelgroep. Daar komt nu een zomerkamp voor kinderen tussen 5 en 12 jaar bij. Het is enerzijds voor kinderen een mooie gelegenheid om kennis te maken met volkskunst in allerlei vormen en anderzijds vormt het een antwoord op een terugkerende vraag naar zinvolle kinderopvang.

Het zomerkamp vindt plaats van 1 tot en met 5 augustus in zaal de Kwakzalver.  Op het programma staan activiteiten als zingen, dansen, vendelen, leren koken,…  De activiteiten beginnen om 9 uur en eindigen om 16 uur. Er is voor- en na-opvang voorzien. Het zomerkamp kost 170 euro per kind. Inschrijven kan nog tot 22 juli via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en drieskenijpers.be

"De vraag naar zinvolle opvang voor kinderen kwam verschillende keren binnen, bovendien willen we graag (jonge) kinderen laten kennismaken met volkskunst in allerlei vormen." zegt Eline De Cock, voorzitter van Drieske Nijpers, "We willen ons profileren als een kamp met zinvolle activiteiten waar het kind echt iets bijleert. Naast zingen, dansen en vendelen, gaan de kinderen met de huifkar op bezoek bij een boerderij, bouwen ze een eigen instrument en leren ze een gerechtje koken. Natuurlijk is er ook nog ruimte voor knutselen en sport en spel. Kookmama’s zullen voor een warm middagmaal zorgen. De laatste dag is er dan een toonmoment voor alle (groot)ouders zodat de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben.". 

Na de zomervakantie start de gewone werking terug op. "Dan dansen de volwassenen terug op vrijdagavond, de kinderen dansen op zondagvoormiddag en dan wordt er ook terug gevendeld door jong en oud. Mensen die graag eens mee repeteren zijn dus zeker welkom!", besluit De Cock. (mb)