BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS. De politie Waasland-Noord hield op woensdag 28 september een gezamenlijke controleactie met verschillende inspectiediensten zoals de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening, Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. 

Aan de Gentseweg in Beveren en de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas controleerde de politie in totaal 46 bedrijfsvoertuigen en 62 personen. De inspectiediensten namen deel aan de actie om inbreuken op te sporen, zoals zwartwerk, sluikwerk, inbreuken sociale wetgeving, inbreuken werkloosheidstelsel, inbreuken voedselveiligheid,…

De politie stelde 1 inbreuk vast wegens het transport van pakketjes zonder vervoersvergunning, wat een boete van 990 euro opleverde. Een inbreuk op ladingverzekering leverde een boete van 1000 euro op. De sociale inspecteurs van de RSZ, RVA en RSVZ hebben meerdere inbreuken op de sociale wetgeving vastgesteld. De inspecteurs van het FAVV troffen 1 voertuig met voedingswaren aan waarvan de temperatuur te hoog was. Het voertuig was niet uitgerust met een koelsysteem. Deze producten werden in beslag genomen ter vernietiging. (mb)