BEVEREN. De werken aan de heraanleg van de N450 in Melsele gaan op 5 oktober hun laatste fase  in. In deze fase wordt de rijbaan tussen het kruispunt Koolputstraat-Dijkstraat tot en met het viaduct van het op- en afrittencomplex E34 aangelegd. Dat zal zware hinder veroorzaken want de op- en afrit van de E34 gaat dicht. 

Het op- en afrittencomplex zal van maandag 5 oktober tot en met woensdag 11 november afgesloten zijn. Verkeer voor de E34, de Waaslandhaven of Kallo zal moeten omrijden via Vrasene. Hierdoor zal het verkeer in de omleidingsstraten in Vrasene aanzienlijk toenemen. De afstelling aan de verkeerslichten in het centrum wordt aangepast voor de duur van de werken. Wie naar de E17 moet, kan omrijden via de oprit in Haasdonk of Zwijndrecht. Fietsers en voetgangers kunnen steeds door langs de werf. Het openbaar vervoer blijft rijden. 

Van dinsdagavond 13 oktober, 22.30 uur tot en met zondag 18 oktober wordt gewerkt op het viaduct zelf. De E34 is dan enkel te bereiken via de Steenlandlaan (op- en afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid) of de Keetberglaan (complex Waaslandhaven-Oost). Vanaf maandag 19 oktober zal het opnieuw mogelijk zijn om vanuit Kallo de E34 op te rijden via de Melseledijk. Het viaduct kruisen richting Melsele zal dan nog niet kunnen. Vanaf donderdag 12 november tot het einde van de werken geldt opnieuw de gekende omleiding richting Melsele en Beveren via Melseledijk. Vrachtverkeer blijft in deze omleiding verboden.

Als het weer meezit, zullen de werken eind november klaar zijn. (mb)