SINT-GILLIS-WAAS. Maandag starten nutswerken in de Sint-Niklaasstraat. Daarbij zullen nutsmaatschappijen hun leidingen verleggen of vernieuwingen als voorbereiding op grotere riolerings- en wegeniswerken. Eerst komt het deel tussen het rondpunt en het eind van de bebouwing richting Sint-Niklaas aan de beurt. Dat stuk moet klaar zijn tegen midden november, waarna het deel tussen het rondpunt en de Baarstraat/Laarstraat aan de beurt komt. 

Door deze werken is er vanaf maandag geen doorgaand verkeer mogelijk in de Sint-Niklaasstraat tussen het rondpunt en het eind van de bebouwing richting Sint-Niklaas. Plaatselijk verkeer blijft wel nog mogelijk richting Sint-Gillis-Waas. Fietsers en voetgangers kunnen de werf passeren. Het openbaar richting Sint-Gillis-Waas behoudt z’n route., riching Sint-Niklaas volgt het openbaar vervoer een alternatieve route. 

Begin volgend jaar Begin volgend jaar staan de Baarstraat/Laarstraat, Molenstraat en het deel Sint-Niklaasstraat tussen de Baarstraat/Laarstraat en het centrum van Sint-Gillis-Waas op de planning. Het einde van deze nutswerken wordt ingeschat tegen eind april 2022. (mb)