STEKENE. Na Sint-Gillis-Waas stapt ook buurgemeente Stekene in het Papillon-project. Via dat project kunnen gezinnen verouderde energievretende huishoudtoestellen vervangen door een energiezuinig toestel. "Door op die manier te besparen op energieverbruik kunnen kunnen ze hun energiefactuur verlagen.", zegt schepen van Wonen en Welzijn Grietje Cortebeek.

Papillon levert de toestellen en zorgt voor de garantie en service gedurende de huurperiode van 10 jaar. In de prijs zijn levering, installatie, onderhoud en vervanging inbegrepen. Het aanbod bestaat uit wasmachines, droogkasten, koelkasten, diepvriezers en vaatwassers. Na afloop van de huurperiode neemt leverancier Bosch het toestel terug voor hergebruik of recyclage van onderdelen.

Wie interesse heeft om een huishoudtoestel via het Papillon-project te huren, kan contact opnemen met het Sociaal centrum, Kerkstraat 14 in Stekene, via het nummer 03 790 10 40 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Daarnaast kunnen gezinnen terecht bij het Woon- en Energieloket voor vragen over hun energiefactuur en voor bijkomende tips en advies om het verbruik nog te verlagen. De zitdag van het Woon- en Energieloket in Stekene vindt elke donderdagvoormiddag van de maand plaats. Papillon Waasland is een samenwerking tussen gemeente Stekene en zes andere Wase gemeenten, Woonwijzer Waasland (Interwaas), SAAMO en BSH. (mb)