SINT-GILLIS-WAAS. Binnenkort kunnen gezinnen in Sint-Gillis-Waas via het Papillon-project energieverslindende huishoudtoestellen vervangen door energiezuinige exemplaren tegen een maandelijkse huurprijs. Dat moet gezinnen helpen om hun energieverbruik en -factuur te verlagen. 

Papillon levert de toestellen en zorgt voor de garantie en service gedurende de huurperiode van 10 jaar. In de prijs zijn levering, installatie, onderhoud en vervanging inbegrepen. Het aanbod bestaat uit wasmachines, droogkasten, koelkasten, diepvriezers en vaatwassers. Na afloop van de huurperiode neemt leverancier Bosch het toestel terug voor hergebruik of recyclage van onderdelen.

Gezinnen kunnen bij het energieloket van de gemeente terecht voor de interpretatie van hun energiefactuur en voor bijkomende tips en advies om hun verbruik nog te verlagen. Wie interesse heeft om een huishoudtoestel via Papillon te huren, kan contact opnemen met het Welzijnshuis op het nummer 03 202 80 00 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)