KRUIBEKE/TEMSE. Omdat de cijfers van cybercrime in Temse en Kruibeke zijn verviervoudigd, start de politie van de zone Kruibeke-Temse met een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. Volgens de politie kunnen heel wat problemen worden voorkomen als iedereen bewust en kritisch zou omgaan met online privégegevens. 

Om dat bewustzijn wat aan te scherpen, krijgen de inwoners van Kruibeke en Temse in de loop van deze maan een preventiefolder in de bus. De folder bevat aandachtspunten, tips en tricks die kunnen helpen te voorkomen om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. De folder vermeldt ook de stappen die je kan ondernemen als je toch slachtoffer bent geworden.  Lezers van de folder moeten wel aandachtig zijn: "Het telefoonnummer van Card Stop is nog het oude. De flyers waren al gedrukt toen het nieuwe nummer werd aangekondigd. Gelukkig zal het oude nummer nog een hele tijd operationeel zijn.", klinkt het. 

Vanaf eind maart starten commissaris Steven Verkimpe en hoofdinspecteur Antonio De Geest ook met infosessies in zowel Temse als Kruibeke. (mb)