KRUIBEKE/TEMSE. De renovatiewerken aan twee bruggen over de E17 in de Veldstraat en de Landmolenstraat in Kruibeke en Temse zitten op schema en zijn bijna klaar. Gisteren is de laatste fase gestart. 

In deze fase wordt de onderkant van de bruggen aangepakt en dat zal voor tijdelijke hinder op de E17 zorgen. Om de hinder te beperken, zal er enkel ‘s avonds en ‘s nachts worden gewerkt. Vanaf 20 uur wordt er 1 rijstrook in genomen, tussen 22 uur en 5 uur twee rijstroken. Deze fase duurt tot vrijdag 29 oktober. Als het weer het toelaat gaat de brug van de Landmolenstraat begin november open voor verkeer, de brug van de Veldstraat half november.

"Na de afronding van deze werken, hebben we dit jaar 4 bruggen op de E17 vernieuwd. Deze investeringen passen in mijn totaalaanpak van renovatie en modernisering van kunstwerken (bruggen, tunnels en keermuren)) in Vlaanderen. Ook de komende jaren zal blijvend en versterkt ingezet worden op brugrenovaties", aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Minister Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken aanpakken en investeert tussen 2020 en 2023 volop in renovaties, onderhoud en modernisering. Om de achterstand efficiënt weg te werken werkt minister Peeters met een plan van aanpak 2020-2030: "Veel bruggen in Vlaanderen dateren van de jaren ’60 en ’70 en zijn aan renovatie of vervanging toe. Vorig jaar heeft het agentschap in totaal 10 bruggen in Oost-Vlaanderen grondig aangepakt. Ook dit jaar hebben we er 7 aangepakt: 4 over de E17, het Gentbrugge viaduct in de E17 en 2 grote bruggen over de Schelde (Destelbergen en Dendermonde). Ook de komende jaren blijven we sterk inzetten op brugrenovaties." (mb)