SINT-GILLIS-WAAS. Sint-Gillis-Waas gaat haar brandweerkazerne renoveren. Dat is nodig want het gebouw is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de moderne vereisten. Zo is er geen afzuiging van uitlaatgassen, zijn de douches aftands en vuil en slapen vrijwilligers op matjes op de grond. 

Er is een dossier opgemaakt waarin onder meer de kleedkamers, sanitair en nachtverblijf worden aangepakt. De gemeente zoekt nu een ontwerper voor de opmaak van een ontwerp voor de renovatie en uitbreiding van de brandweerpost. Ook de gebouwschil van het gemeentemagazijn en tekenacademie wordt hierin mee opgenomen om de uniformiteit en duurzaamheid van het gebouw en de site te waarborgen.

Voor N-VA fractievoorzitter Koen Daniëls komt de investering niets te vroeg: "Reeds in 2019 bij de start van deze meerderheid vonden wij het met N-VA terecht dat de nieuwe politiepost van 1,1 miljoen euro -terecht- als prioritaire investering werd ingeschreven.  Maar we vonden het onbegrijpelijke dat er voor de brandweer enkel een niet-prioritaire actie van slechts 300.000 euro voor een uitvalsbasis (geen kazerne) terug te vinden was.  Het feit dat de ziekenwagen niet meer permanent in Sint-Gillis-Waas staat en op weekdagen overdag naar Stekene is verhuisd, heeft blijkbaar dan toch het gemeentebestuur wakker gemaakt. Dat men na onze druk nu toch wil investeren, vinden we goed.  Beter laat dan nooit, maar hopelijk dan wel ineens goed." (mb)