KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plaatsen controles gehouden. Daarbij trok de politie verschillende rijbewijzen in. 

Een eerste keer was het prijs in de Kattestraat in Kruibeke waar een 19-jarige vrouw uit Kruibeke achter het stuur zat met 1,72 promille alcohol in haar bloed. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In de Hoogkamerstraat zag een 23-jarige man uit Sint-Gillis-Waas z’n rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken wegens het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speeksel test af. Op de Krijgsbaan in Temse werd het rijbewijs van een 28-jarige man uit Temse eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen na het afleggen van een positieve speekseltest. In de Kasteelstraat moest een 44-jarige man uit Kruibeke z’n rijbewijs voor 6 uren afgeven voor het rijden met 0,96 promille alcohol in het bloed. 

In de Hoogkamerstraat in Temse werd een voertuig onderschept. Een patrouille had al allerlei overtredingen vastgesteld van de bestuurder. De bestuurder was een 17-jarige man uit Temse. Hij had een voorlopig rijbewijs en mocht uiteraard na 22 uur niet meer op de weg.

Er werden zaterdagnacht twee dronken personen opgesloten in de cel ter ontnuchtering: een 30-jarige man uit Beveren en een 29-jarige man uit Bredene. (mb)