SINT-GILLIS-WAAS. Vandaag werd in heel Vlaanderen het BE-Alert-systeem gestest. Dat is het systeem dat burgers verwittigt in noodgevallen zoals bijvoorbeeld een grote brand of overstroming. Burgers kunnen een berichten krijgen via sms, telefoon of email. In Sint-Gillis-Waas werden tijdens de test 2939 sms-berichten en 2782 emails verstuurd, samen goed voor 5721 berichten. De test was bedoeld opdat de overheden de werking van het platform konden oefenen. 

Over alle deelnemende steden en gemeenten heen werden in totaal ruim 1 997 793 sms-berichten, 369 192 emails en 22 173 audioberichten verstuurd. Naast berichten die werden verstuurd naar mensen die zich eerder geregistreerd hadden op het platform, werden er ook sms-berichten verstuurd op basis van aanwezigheid in een bepaald gebied. Dat was in onze regio het geval in de Waaslandhaven in Beveren. 

Wie zich wil inschrijven op BE-Alert kan dat doen via de website be-alert.be. Het is mogelijk om maximum vijf adressen per persoon te registeren. (mb)