KRUIBEKE. Na twee jaar coronastilte organiseerde Sint-Joris Bazel haar jaarlijkse spaghettiavond.  Met meer dan 500 gasten was de avond een schot in de roos. De gasten konden kiezen voor een klassieke of een vegan spaghetti en croque Sint-Joris. Het geheel werd in goede banen geleid door groep leerkrachten en leerlingen van Sint-Joris. Napraten kon in het Grand Café. 

"Met meer dan 500 gasten evenaren we het record van enkele jaren geleden. Tegelijk botsten we met dit aantal op onze limieten. Voor de volgende jaren zullen we moeten bekijken hoe we meer gasten kunnen ontvangen en toch de kwaliteit van vandaag kunnen bieden", zegt Sarah Kuppens van het organisatieteam. "Hieruit blijkt toch dat mensen bereid zijn om een goed doel te st eunen. Als het dan nog plezant kan zijn om met vrienden of vroegere klasgenotensamen te komen, dan hebben we ons doel bereikt.", vult Kristel Saerens aan. 

De opbrengst van de spaghettiavond gaat naar vzw Centro Adino, een organisatie die zich inzet voor de Andesvolken in Peru en Paraguay. Dat doet ze door financiële hulp te bieden aan plaatselijke projecten en door het verspreiden van de rijke Andescultuur in onze streken. 

In de loop van het derde trimester van dit schooljaar volgt nog een MulticultureleVormingsdag (MCV-dag), waarop de leerlingen kennis maken met gebruiken en tradities van de Andeslanden in Zuid-Amerika.  Op die dag wordt ook de opbrengst uit deze spaghettiavond overhandigd aan vzw Centro Andino. (mb)