SINT-NIKLAAS. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas zet hulpverleners in om inwoners met betaalproblemen door de stijgende energiefactuur te begeleiden. De steun kan gaan om een renteloze lening, een verwarmingstoelage of het uittekenen van een evenwichtig en haalbaar budgetplan tot bemiddeling voor een afbetalingsplan bij de energieleverancier. Inwoners met een laag inkomen kunnen bij de eindafrekening van hun energiefactuur rekenen op een éénmalige geldelijke tussenkomst, die afhankelijk van hun situatie al dan niet moet worden terugbetaald. De stad raadt inwoners die door de energieprijzen in financiële nood dreigen te geraken aan om het welzijnshuis te contacteren. 

Daarnaast doet de stad ook beroep op de energiesnoeiers van maatwerkbedrijf Den Azalee. Die kunnen op vraag een energiescan uitvoeren om duidelijkheid te scheppen waar energie verloren gaat. De energiescanners controleren ook alle energiefacturen en maken op basis van alle gegevens een evaluatie en stellen kleine maatregelen voor. Op die manier kan er al flink wat worden bespaard op de factuur van elektriciteit, gas.

Wie het Welzijnshuis wil contacteren, kan terecht in Abingdonstraat 99, bellen naar 03 778 66 66 of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)