BEVEREN. De Verrebroekstraat (N451) wordt heraangelegd tussen de E34 en rotonde ‘Wit Huis’. Het wegdek is er al jaren in slechte staat door veelvuldig woon-werkverkeer en zwaar havengerelateerd verkeer.  De eerste fase van de werken start op 17 oktober met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de kant van Logistiek Park Waasland. Tijdens deze fase blijven de huidige rijweg en fietspaden toegankelijk.

Bij gunstige weersomstandigheden start half januari de heraanleg van de rijbaan en het fietspad aan de andere kant van de weg. Vanaf dan zal er geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn.

"Omdat de schade aan het wegdek van de Verrebroekstraat vooral te wijten is aan het zwaar, havengerelateerd vervoer sloot de gemeente een overeenkomst met de instanties die bevoegd zijn voor de haven, Maatschappij Linkerscheldeoever, Havenbedrijf Antwerpen en Vlaams Gewest (AMT), om de kostprijs voor de heraanleg te verdelen. De gemeente wou van de gelegenheid ook gebruik maken om een vrijliggend fietspad te voorzien zodat er op een veilige manier gefietst kan worden. Die samenwerkingsovereenkomst is nu afgeklopt, de aannemer is aangesteld.", zegt Schepen van Mobiliteit en Openbare werken Raf Van Roeyen. "De voorbije jaren moesten we vaak het wegdek oplappen maar nu is alles rond om dit gedeelte van de Verrebroekstraat volledig heraan te leggen."

De werken zullen 1 106 168,81 euro kosten en moeten eind mei 2023 klaar zijn.  (mb)