REGIO. Deze week vindt de eerste sensibiliseringscampagne BeSafe@home plaats. De campagne vervangt de actie ‘1dag niet’. In het hele land wordt er aandacht besteed aan diefstalpreventie.  Waar de actie ‘1dagniet’ zich vooral richtte op inbraakpreventie, wordt er nu gewerkt op alle vormen van diefstal.  

De politie Waasland-Noord stuurt haar diefstalpreventieadviseurs op pad om inwoners te sensibiliseren rond inbraakpreventie en veilig online en offline shoppen. Op de markten in Sint-Gillis-Waas, Beveren en Stekene delen ze gratis gratis preventiezakjes uit met daarin een gadget. "Dieven en oplichters zijn ook online actief. Via onbetrouwbare websites, valse mails van pakjesdiensten, enz. proberen ze persoonlijke informatie en bankcodes te bekomen. Maar we zien ook dat oplichters steeds vaker hun slag proberen te slaan via tweedehandsverkoopplatformen zoals 2dehands.be en Facebook Marketplace", legt diefstalpreventieadviseur Natasja Van Wiele uit. "We willen onze inwoners waarschuwen voor deze oplichtingspraktijken. Daarom zit er in ons preventiezakje een brochure met tips tegen online oplichters. Met het gratis gadget, een winkelkarmunt, sensibiliseren we dan weer voor gauwdiefstal tijdens het winkelen." 

De infostand van de politie is vandaag van 8.30 tot 12.30 uur te zien op de wekelijkse markt van Sint-Gillis-Waas, morgen van 8.00 tot 12.00 uur op de wekelijkse mark in Beveren en zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur op parking Tack in Stekene. (mb)