BEVEREN. De politie Waasland Noord in Beveren verhuist vandaag naar het nieuwe Administratief Centrum op het Gravenplein. Het huidige kantoor blijft vandaag nog open maar aangiftes kunnen niet gedaan worden. Het informaticasysteem verhuist nl. mee naar het nieuwe gebouw. Wie vandaag een aangifte wil doen, kan dat via de website policeonweb.be. Wie dringende hulp nodig heeft, kan terecht op het noodnummer 101. 

STEKENE. Vorige week gaf de Provincie Oost-Vlaanderen het startsein in Melle en Stekene voor twee nieuwe edities van Erfgoedredders. Met dat project coacht de provincie leerkrachten van de tweede graad basisonderwijs om aan de slag te gaan met erfgoed uit de omgeving. In Stekene doen Basisschool de Molenberg, Vrije basisschool Toermalijn, Basisschool de 3 Beuken, Basisschool De Tuimelaar en Basisschool 7-sprong mee. 

SINT-NIKLAAS.  Afvalintercommunale MIWA heeft een eigen app, MIWA My Waste, gelanceerd. Daarin kunnen inwoners van Midden-Waasland hun eigen afvalproductie in realtime monitoren. Het platform is nl gelinkt aan de software die achter de slimme ‘diftar’ huisvuilcontainers zit. De chip in die grijze containers meet het exacte restafvalverbruik per huishouden. 

BEVEREN.  De Vlaamse overheid wil de nieuwe op- en afritten aanleggen aan de E34 ter hoogte van de Waaslandhaven. Dat moet er voor zorgen dat het verkeer vanuit de zuidwestelijke Waaslandhaven vlotter op de E34 raakt. Ook de bestaande op- en afrittencomplexen zouden daarbij heringericht worden. 

BEVEREN. Afgelopen weekend vond in Beveren Levensloop Beveren plaats. Dat is een marathon ten voordele van de Stichting tegen Kanker.  Voor deze vijfde editie hoopten de organisatoren op 9120 deelnemers, naar analogie met het postnummer van Beveren. Dat aantal werd niet gehaald. Toch namen er meer dan 7500 mensen deel in ruim 83 teams. Met 359 vechters werd er wel een record gevestigd. Nooit eerder deden er zoveel mensen mee die zelf kanker hebben of gehad hebben. In totaal werd er 330.000 euro ingezameld. (mb)

SINT-NIKLAAS.  170 leerlingen van Broederschool Driegaaien uit Sint-Niklaas hebben vrijdag samen met leerkrachten, ouders en grootouders bijna 3000 bomen aangeplant. De plantactie vond plaats tijdens de Week van het Bos en kadert binnen het project om de verloren moestuintjes na de bouw van nieuwe klaslokalen te compenseren. Het resultaat wordt een gemengd loofbos van 1,5 hectare met inheemse bomen als zomer- en wintereik, beuk en meidoorn. 

SINT-NIKLAAS. In de nacht van zaterdag op zondag vond de Europese Nacht Zonder Ongevallen plaats. In zes Vlaamse discotheken namen bestuurders deel aan de actie. Aan de ingang van de discotheek beloofden ze die avond geen alcohol te drinken. Bij het vertrek konden ze dan een alcoholtest afleggen en zo aan hun medepassagiers bewijzen dat ze hun belofte hebben gehouden.

SINT-NIKLAAS.  Vandaag start voor Berkenboom Humaniora uit Sint-Niklaas een bijzondere week. Van 19 tot 26 oktober ontvangen zij nieuwe uitwisselingsleerlingen voor het nieuw project 'Totally Maths', nadat het vorige in de prijzen viel bij de eTwinning Awards. Zo’n 24 studenten krijgen de kans om wiskundige, taalkundige en professionele vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren door middel van schooluitwisselingen uit Spanje, Italië en Ierland.

TEMSE. In de nacht van donderdag op vrijdag ontplofte een chip onder de motorkap van een BMW  die geparkeerd stond in de Schoolstraat in Temse. Buurtbewoners werden door de knal opgeschrikt.

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse organiseert vandaag het laatste fietslabelmoment van het jaar. Wie z’n fiets wil laten labelen, moet er dus snel bij zijn. Bij de actie wordt het rijksregisternummer met een onverwijderbaar label op de fiets gekleefd. Er hoort ook een fietspas bij. Dat laat toe om de fiets goed te laten omschrijven, in geval de fiets toch gestolen zou worden.