WAASMUNSTER. Natuurpunt Waasland, de gemeente Waasmunster en Fluvius hebben 2019 afgesloten met de plaatsing van een ooievaarspaal in de meersen aan de Pontravelaan te Waasmunster.  Vanaf eind februari zijn er regelmatig ooievaars te zien die op hun terugweg uit het zuiden (Zuid-Europa en Afrika) in de vallei van de Schelde en de Durme neerstrijken. De meeste ooievaars trekken door naar Nederland, maar sommige koppeltjes blijven hier om te broeden.

MELSELE. Vandaag start de langverwachte en gevreesde heraanleg van de Melseledijk/Dijkstraat (N450) in Beveren. Tussen het op- en afrittencomplex van de E34 en de Kapelwegel wordt de riolering vervangen. Daarna komt er een nieuw wegdek en nieuwe fietspaden.  De gewestweg gaat voor een half jaar dicht. Verwacht wordt dat de werken een grote impact zullen hebben op het verkeer. 

SINT-NIKLAAS.  AZ Nikolaas dingt mee voor de NIAZ Jaarprijs dat wordt georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. AZ Nikolaas heeft voor de prijs een verbeteringsproject ingediend met betrekking tot de toegankelijkheid en de veilige verplaatsing doorheen het ziekenhuis, voor kwetsbare personen zoals senioren. 

STEKENE. De gemeente Stekene en Hogeschool VIVES starten vanaf 22 januari met de Techniekacademie Stekene voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het is een initiatief dat kinderen enthousiast moet maken voor techniek om zo op termijn het tekort aan technische en wetenschappelijke profielen op te lossen. 

REGIO.  Vlaams minister voor sociale economie Hilde Crevits heeft 111 investeringsprojecten goedgekeurd in het kader van twee projectoproepen voor maatwerkbedrijven. Daarvan zijn er zes uit het Waasland, goed voor 256 835,42 euro. Concreet gaat het over steun voor investeringen in aangepaste werkprocedures, ondersteunende technologie, duurzame vervoersmiddelen op maat of gemoderniseerde productie-eenheden.  Het moet de maatwerkbedrijven toelaten om te groeien tot sterke en wendbare ondernemingen. 

SINT-NIKLAAS. Iedereen in Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse en Waasmunster zou rond de kerstperiode de afvalkalender van MIWA moeten hebben ontvangen. Maar op sociale media klagen mensen steen en been dat ze nu, midden januari, nog steeds geen afvalkalender ofwel een foute kalender hebben ontvangen. 

BEVEREN. Het pand aan de Albert Panisstraat 69, waar tot voor enkele maanden een fitness en kinderspeeltuin was gevestigd, heeft nieuw leven gekregen. Deze week is er Velodome Waasland geopend. Het is na Berchem en Brasschaat de derde vestiging van de snelgroeiende fietsenzaak. 

MEERDONK.  Het bibliotheekfiliaal van Meerdonk opent vandaag vanaf 10 uur opnieuw de deuren. Het filiaal was een tijdlang gesloten door renovatiewerken. Zo werd onder meer het dak van het filiaal en de gemeentelijke lagere school GOM vervangen door een nieuw groendak, de muren kregen een likje verf en de rekken een nieuwe opstelling. 

SINT-NIKLAAS/GENT. Algemene Ondernemingen D’Eer uit Sint-Niklaas is door de Provincie Oost-Vlaanderen gehuldigd als verdienstelijke Oost-Vlaming. Dat gebeurde tijdens de  nieuwjaarsontvangst van de Oost-Vlaamse overheden. 

BEVEREN. Natuurpunt Waasland kern Haven organiseert morgen, zondag 12 januari, de tiende editie van de Ganzondag. Dat zijn een reeks geleide wandelingen met ruime aandacht voor de natuur, landschap en havenindustrie. Dit jaar is de start van de werken voor de ontpoldering van Hedwigepolder-Prosperpolder een extra reden om mee te wandelen. Uiteraard is de aanwezigheid van de ganzen en andere wintervogels in het gebied een troef.