SINT-NIKLAAS. Wie vandaag de hulpdiensten ziet of hoort af en aanrijden in de omgeving van domein Westakkers en Provinciaal Domein De Ster, hoeft zich niet ongerust te maken. De hulpdiensten houden er vandaag tussen 7 en 13 uur een oefening.

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas heeft de gehele maand november energiebesparende informatie gedeeld met haar inwoners via infoschermen en flyers.

STEKENE. Volkskunstgroep Reintje Vos bestond in 2020 vijftig jaar en vierde dat met een reeks activiteiten. Helaas gooide de covid-pandemie roet in het eten waardoor de groep pas deze week haar jubileumjaar kan afsluiten. Met twee jaar vertraging voert Reintje Vos komend weekend haar poppenspel ‘Reinaert en het Lammeke Gods’ op. Gelijktijdig met de voorstelling lanceert Reintje Vos haar jubileumbier ‘Kemzeeks Vosken’, in een blonde en donkere variant. 

BEVEREN. Met de eindejaarsperiode in zicht zet Beveren haar geschenkbon opnieuw in de kijker. De ‘BV Cadeaubon’ is op 1 december precies een jaar jong. De Beverse geschenkbon is te gebruiken bij een 200-tal handelaars in alle Beverse deelgemeenten. 

KRUIBEKE. Onder de noemer ‘#Kruibeke shopt Markant’ bundelen Markant en Unizo Kruibeke de krachten voor de eindejaarsperiode. De eindejaarsactie bestaat uit drie pijlers: een koopzondag met opendeur op zondag 27 november tussen 11 en 17 uur.

BEVEREN. De politie Waasland-Noord heeft vier minderjarigen gearresteerd. De vier pleegden op 23 oktober twee straatovervallen op slechts een half uur tijd. Het eerste slachtoffer was een jongeman van 15 die in de Kasteeldreef onder bedreiging werd gefouilleerd. Omdat hij geen geld op zak had dropen de jongeren af. Een half uur later sloeg dezelfde bende opnieuw toe in park Cortewalle. Daar werd een man met geweld beroofd van een tas. 

ZWIJNDRECHT. Na Beveren heeft ook Zwijndrecht het label ‘Kindvriendelijke Gemeente’ gekregen. Dat is volgens schepen van jeugd Ann Van Damme het resultaat van investeringen in jeugdbeleid gedurende de voorbije legislaturen. Zo investeerde Zwijndrecht in speelpleintjes, kinderopvang, vakantieaanbod en initiatieven rond maatschappelijke kwetsbaarheid. De gemeente wil in de toekomst de kinder- en jongerenparticipatie verder uitwerken en kwetsbare jongeren beter bereiken. 

BEVEREN. De gemeente Beveren krijgt het label ‘Baanbrekende Werkgever 2023’.  Beveren krijgt het label omdat de gemeente inzet op ‘mensgericht hybride werken’, ‘minder onderweg’ en ‘slimmer en groener onderweg’. 

SINT-NIKLAAS.  Sint-Niklaas krijgt het label 'Baanbrekende Werkgever'. Dat dankt de stad aan haar beleid om het aantal dienstverplaatsingen te beperken, volop in te zetten op telewerken en duurzame mobiliteit. Bijna de helft van het stadspersoneel gebruikt de fiets voor woon-werkverkeer. Dat aantal wil de stad nog optrekken met een aanbod van fietsleasing. Ook voor verplaatsingen tijdens het werk neemt de fiets een steeds prominenter plaats in. Intussen werkt de stad verder aan een nieuw bedrijfsvervoerplan. 

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas wil met een nieuwe campagne de leegloop van het Sint-Nicolaasplein keren. Met de campagne wil de stad horecaondernemers aantrekken die het plein nieuw leven inblazen.