BEVEREN. Na de verplichte coronapauze start ook Contact Karate Beveren alle activiteiten opnieuw op. Momenteel is het alle hens aan dek om een coronaproof editie te organiseren van de Flanders International Kickboxing Cup.  Het is de 40ste editie en dus een jubileumeditie. De club verwacht op zaterdag 25 en zondag 26 september honderden internationale kickboksers die in het Koninklijk Atheneum in Beveren zullen strijden voor een podiumplaats. 

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas lanceert de campagne ‘Digitaal mee'. Daarmee wil de stad hulpmiddelen aanreiken om de digitale vaardigheden van haar inwoners te trainen. Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting blijkt immers dat 40% van de bevolking zwakke digitale vaardigheden heeft. 

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Tot hiertoe had in onze regio enkel AZ Nikolaas een NMR-scanner. Daar is nu verandering in gekomen. Zaterdag is in AZ Lokeren een nieuwe NMR-scanner ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister Wouter Beke. AZ Nikolaas en AZ Lokeren ijverden meer dan 15 jaar voor de uitbreiding van het NMR-aanbod in het Waasland. Het aanbod in onze regio bedroeg sinds jaar en dag amper de helft van het Vlaamse gemiddelde. Met het nieuwe toestel komt hopelijk een eind aan de lange wachttijden van gemiddeld vier maanden. 

SINT-NIKLAAS. Vrijdag hebben meer dan 1.400 kinderen de Week van de Mobiliteit op gang getrapt op de Strapdag. Op de Grote Markt zongen ze het straplied ‘Iedereen kampioen’. Tegelijk werd voor dat straplied een videoclip opgenomen die te zien is op de facebookpagina van de stad Sint-Niklaas.  Het lied werd gezongen door Pieter Peirsman. Choreografe Miek Wauman leerde de kinderen ter plaatse de strapdans aan. Op de Strapdag worden kinderen en ouders aangemoedigd om te voet of met de fiets naar school te komen. 

SINT-NIKLAAS. De Sint-Catharinaschool uit Sinaai is helemaal in de ban van kunst. De school ging de uitdaging aan om een groot kunstwerk te maken na een oproep van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) uit Gent aan de Vlaamse scholen wie het grootste kunstwerk op haar speelplaats kan maken. 

ZWIJNDRECHT. Het kruispunt van de Zwijndrechtsestraat met de Pastoor Coplaan is vanaf vandaag tot vrijdag afgesloten. Lantis gaat het kruispunt opnieuw aanleggen en de wegmarkeringen aanpassen. Dat moet het kruispunt veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de Verbindingsstraat. Fietsers en voetgangers kunnen de werf passeren. 

MOERBEKE. Het is vandaag de World Cleanup Day. Overal ter wereld steken mensen de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. In Moerbeke werken de sport- en jeugddienst samen om zwerfvuil te ruimen op de Moervaart. Daarvoor zet de gemeente 31 vrijwilligers in.  De eerste groep start om 13.30 uur, de tweede om 15.15 uur. De gemeente stelt kajaks en opruimmateriaal ter beschikking. 

TEMSE. De Culturele Vereniging Spirit organiseert vandaag een signeersessie met de Franse tekenaar Francis Bergèse, bekend van onder andere Buck Danny. De striptekenaar signeert z’n stripalbums van 10 tot 17 uur in de feestzaal van het gemeentehuis aan de Markt in Temse. 

REGIO. Dit weekend is het plantjesweekend. Dan verkopen vrijwilligers Azalea’s ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. In Sint-Niklaas trekt het plantjesteam van Freddy Van Hove de baan op. Ze staan vandaag en morgen onder meer op de parking van de Colruytvestigingen in Sint-Niklaas en aan de Proxy Delhaize aan de Nieuwkerkenstraat. Morgen staan ze onder andere op de parking van Euroshop, de parking van De Ster in de Lange Rekstraat, op de parking van Aveve aan de August De Boeckstraat en aan Albert Heyn.

BEVEREN. De lokalen in het GTI Beveren die vervuild waren met gebonden asbestvezels, zijn na een grondige reiniging terug vrijgegeven en in gebruik genomen. Voor de reiniging schakelde de gemeente het gespecialiseerde bedrijf ACLS in. Voor de lokalen werden vrijgegeven nam SGS de nodige stalen, die allemaal negatief bleken.