BEVEREN.  Drie leerlingen van GTI Beveren hebben een mooie score behaald op de negende editie van de Bebras-informaticawedstrijd. Robin Brosens en Jorben Wauters, beiden leerlingen in het vierde jaar Industriële Wetenschappen, behaalden een tweede plaats. Mathias Buys eindigde op een 6de plaats. In totaal namen 1 642 jongeren deel voor de tweede graad in deze wedstrijd, die van maandag 12 november t.e.m. vrijdag 4 december 2020 liep. 

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas ontvangt gedurende vijf jaar een jaarlijkse subsidie van 75 000 Euro van de Provincie Oost-Vlaanderen voor het uitbouwen van de circulaire en sociale economie. De stad gaat het geld gebruiken om een manager aan te stellen die de omvorming van de oude industriesite van Nobels - Peelman in de Heistraat naar een site van circulaire en sociale economie zal begeleiden. Circulaire economie is een systeem dat duurzaam omgaat met grondstoffen, materialen en hulpbronnen.

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas bundelt alle beschikbare informatie over de vaccinatie tegen covid-19 op de website sint-niklaas.be/coronavaccinatie. Er is onder meer te lezen dat de stedelijke beurs- en evenementenhal ’t Bau-huis aan de Slachthuisstraat het coronavaccinatiecentrum voor Sint-Niklaas en Temse is.

SINT-NIKLAAS. Zo’n honderd vrijwilligers van verschillende vredesbewegingen, waaronder Pax Christi en de Sint-Niklase afdeling van beweging.net hebben vrijdag actie gevoerd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel. De actievoerders willen dat alle landen de overeenkomst in de Verenigde Naties om nucleair te ontwapenen ratificeren. 

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het aantal patiënten met COVID-19 in AZ Nikolaas en AZ Lokeren is dit weekend vrij stabiel gebleven. Zaterdag waren het er 58, zondag 59. Dat zijn er drie minder dan vrijdag. Zondag werden zes personen worden behandeld op de dienst intensieve zorgen. 

STEKENE. Er komt voorlopig geen vakantiepark in de Lunterbergstraat in Stekene. Projectontwikkelaar Sea Cost Invest NV had in maart vorig jaar een omgevingsaanvraag aangevraagd bij gemeente Stekene, voor het aanleggen van een vakantiepark met 118 weekendverblijven, 132 parkeerplaatsen en een onthaalgebouw met receptie, cafetaria en conciërgewoning. 

LOKEREN. Voor de herinrichting van de N47 tussen de Dijkstraat en de Heilig Hartlaan in Lokeren loopt er een haalbaarheidsstudie. Die moet tegen september klaar zijn. 

SINT-NIKLAAS. Golazo, organisator van de Ethias Cross, heeft met de Waaslandcross in Sint-Niklaas een vervanger gevonden voor de Ethias Cross in Maldegem. Die was voorzien voor 3 februari maar kan niet doorgaan wegens covid-19. Het parcours speelt zich grotendeels af in de dichtbevolkte dorpskern en daardoor kan het parcours niet volledig worden afgesloten zoals de covid-maatregelen voorschrijven.

SINT-NIKLAAS. Zes van de zeven scholen die zich voor dit schooljaar kandidaat hadden gesteld voor een project rond vergroening van de speelplaats, krijgen geld voor hun project. Criteria om subsidies te ontvangen waren onder meer betrokkenheid van leerlingen, ouders, leerkrachten en directie, visie op vergroening en het openstellen van de speelplaats buiten de schooluren. 

SINT-NIKLAAS. Gisteren werd de partnerovereenkomst voor het Buurtinformatienetwerk van BIN Charlotte officieel ondertekend door de burgemeester, de korpschef en Sandra Thijs, de hoofdcoördinator van het buurtinformatienetwerk. Het nieuwe buurtinformatienetwerk ‘bewaakt’ de buurt van de Prinses Josephine Charlottelaan en telt 45 leden.