Corona COVID-19 infolijnen

Beveren: 03 750 15 15 (open: ma-vri: 8.30-17.00, zaterdagvoormiddag)
Kruibeke: 03 740 02 19
Moerbeke: 09 346 80 05
Sint-Gillis-Waas: 03 727 17 00, info@sint-gillis-waas.be
Sint-Niklaas: 03 760 92 71 (open: ma-vri: 9.00-12.00, 14.00-16.00), coronavirus@sint-niklaas.be
Stekene: stekene.be/corona
Temse: 03 710 13 75 (tijdens kantooruren), 03 771 05 87 (buiten kantooruren), corona@temse.be

Gratis algemeen infonummer: 0800 14 689
Algemene info: info-coronavirus.be, info-coronavirus@health.fgov.be

Huisartsenwachtpost (weekend): 03 361 03 61

SINT-NIKLAAS. Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas is gisteren voor de derde dag op rij afgesloten omdat de  maximum capaciteit was bereikt. Eerder had de provincie besloten om maximum 3000 bezoekers toe te laten. Zaterdag was die grens reeds om 11 uur bereikt. Gisteren was dat rond 11.45 uur.

WAASMUNSTER. Door de aanhoudende droogte heeft burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V) een advies uitgestuurd om geen open vuur te maken. Vuurkorven, kampvuren of onkruidbrander zijn af te raden. Barbecues vallen niet onder ‘open vuur’ en mogen dus nog.  Ook roept de burgemeester op om spaarzaam met water om te gaan.  (mb)

REGIO.  Open Monumentendag 2020 op 13 september wordt een alternatieve versie. Door de coronamaatregelen zal dit erfgoedfeest anders dan andere jaren verlopen met een variatie aan fysieke en digitale initiatieven. Het programma staat nog niet volledig op punt.

SINT-NIKLAAS. Het broederschap van O.L.V. van Halle annuleert de bedevaart naar Halle omwille van het coronavirus. De bedevaart was voorzien voor het weekend van 5 en 6 september. 

SINT-NIKLAAS. Centrummanager Nele De Klerck start op 1 september met een nieuwe uitdaging als beleidsadviseur stadspromotie bij de stad Sint-Niklaas. Als centrummanager zette De Klerck heel wat kernversterkende acties in gang, die er mee voor zorgden dat de winkelleegstandcijfers in Sint-Niklaas onder controle bleef. In haar nieuwe functie zal ze zich onder meer toeleggen op welke manier Sint-Niklaas zich op de kaart zet richting bezoekers, ondernemers en inwoners. 

SINT-NIKLAAS.  Ondanks alle coronamaatregelen zal er op 22 en 23 augustus toch een ambachtelijk weekend plaatsvinden. Het zal een beperkte versie worden met een 42-tal ambachtslui op 19 verzamelpunten in  Sint-Niklaas, Nieuwkerken, Belsele en Sinaai.  Het volledig coronaproof initiatief krijgt de naam ‘Ambacht in de kijker’ mee. Het centraal thema is ‘Puur natuur’.

BEVEREN. Het hele weekend zal er verkeershinder zijn op de E34. De E34 is nog tot maandagochtend in de richting van de kust afgesloten ter hoogte van Zwijndrecht. Het verkeer wordt omgeleid via de Keetberglaan en Steenlandlaan naar de verkeerswisselaar Waaslandhaven-Zuid, waar het verkeer de R2 in alle richtingen op kan. Ook volgend weekend, van vrijdagavond 21 augustus 22 uur tot maandagochtend 24 augustus 5 uur zal dat het geval zijn. 

SINT-NIKLAAS.  Vanaf maandag wordt er gewerkt aan de riolering op het kruispunt Driekoningen. De riolering wordt gereinigd en aangepast. Daarbij zal er ook gewerkt worden aan het deksel in de rijbaan. Daardoor zal het verkeer op de rotondes van het kruispunt gedurende heel de week op bepaalde momenten vertraagd doorgang krijgen.

ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT. Vanaf woensdagavond 12 tot maandagochtend 17 augustus worden de bestaande bruggen van de R1/E34 naar de Kennedytunnel en van de E17 naar de R1/E34 afgebroken. Daarnaast worden er ook twee overkluizingen geplaatst. Het oude knooppunt maakt plaats voor een nieuw, compacter en veiliger knooppunt, met veilige rechtse in- en uitvoegstrokens vlakbij de Kennedytunnel. Ook is er plaats voor 18 hectare extra bos.

SINT-NIKLAAS.  Paint the City Green, de overzichtstentoonstelling van bloemenkunstenaar Daniel Ost is geannuleerd. De tentoonstelling was oorspronkelijk voorzien voor eind april maar werd door de coronamaatregelen uitgesteld naar het najaar.  Door de blijvende dreiging van het coronavirus werd beslist de tentoonstelling te annuleren.