BEVEREN.  De Orde van het Pilorijn opent komend weekend het Warmste Café van Beveren. Het café opent op vrijdag 20 december om 16 uur de deuren in de Vrasenestraat 50. Zaterdag en zondag is het café open vanaf 10 uur. Met Warmste Café wil de Orde van het Pilorijn een bijdrage leveren voor de warmste week. Speciaal voor de gelegenheid brouwde Stanium voor het ‘Pilorijntje’ naar een recept van een van de leden. Verder staan ook cava, oesters, pannenkoeken en kaasschoteltjes op het menu. 

STEKENE. Met de jaarwisseling in aantocht, maken heel gemeentebesturen en inwoners zich klaar voor het traditionele vuurwerk. Vuurwerk afsteken mag enkel mits vergunning van de gemeente. Stekene kiest daarbij voor geluidsarm vuurwerk.  Het is in Stekene toegelaten om met een vergunning enkel geluidsarm vuurwerk af te steken in de nacht van 31 december 2019 op 1 januari 2020 en enkel tussen middernacht en 1 uur. 

STEKENE. Komend weekend krijgt Stekene een kerstweekend van drie dagen. Het weekend begint vrijdagavond met een laatavondshopping in kerstsfeer van 18 tot 21 uur. Bezoekers kunnen de mooiste kerstetalage kiezen. Wie een Stekense cadeaubon aankoopt, maakt zelf kans om een cadeaubon van 25 euro te winnen. Het kinderkoor van de 7-Sprong zorgt voor  kerstliedjes.

STEKENE. Vrijdag is het charter van BIN Kemzeke ondertekend. Het is het vierde  buurtinformatienetwerk dat dit jaar wordt opgericht in Stekene. De vier netwerken coveren nagenoeg het volledige grondgebied van Stekene. De andere drie zijn BIN Stekene Oost/West, BIN Klein-Sinaai, BIN Hellestraat-Koewacht. 

KRUIBEKE.  Hollebeekhoeve uit Kruibeke gaat haar producten binnenkort te koop aanbieden via supermarkten. Nu is dat enkel in een beperkt aantal winkels zoals beenhouwerijen en AVEVE-winkels. Om een breed publiek warm te maken voor de Kruibeekse zuivelproducten, koos het bedrijf turnster Nina Derwael als gezicht en ambassadeur.  Als topatlete is Derwael grote fan van yoghurt en verse zuivel past volledig in haar uitgebalanceerd menu. 

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas is Fit20 voorgesteld. Het is het nieuwste project van ondernemer Jo Vermeiren, die ook zaakvoerder is van Dex Easy Car Shopping en De Autospecialist. Het concept van fit20 werd in Nederland ontwikkeld. Vermeiren ontdekte Fit20 tijdens een zoektocht naar een gezondere levensstijl na een sportongeval en besloot het concept naar onze streek te halen. 

SINT-NIKLAAS. Vandaag komen Paul, Romy en Viktor uit de populaire tv-reeks 'Sturm der Liebe' op bezoek bij Waasland Shopping. Fans van de Duitstalige soap kunnen de acteurs ontmoeten van 12.30 uur tot 14 uur aan het podium ter hoogte van de winkel 'Steps'.

SINT-NIKLAAS. Kamerkoor Terpander uit Sint-Niklaas brengt vanavond een kerstconcert in de  Sint-Jozefkerk van Tereken. Op het programma staat onder andere de elfdelige compositie A Ceremony of Carols van de befaamde toondichter, dirigent en pianist Benjamin Britten.  Het koor brengt ook nog renaissance-liederen van William Byrd en modern werk van Richard Rodney Bennett.

LOKEREN. Je kan er niet naast kijken op sociale media en ook in de Lokerse straten is het een gespreksonderwerp: de verdwenen Zwitserse herdershond Sia. Het dier verdween op maandag 9 december. Vrijwilligers zochten al met man en macht in de buurt en zelfs vew Lost Dogzzz kwam met een speurdershond ter plaatse maar tot op vandaag is er nog geen spoor van de witte herdershond. Door het speurwerk van Lost Dogzzz is achterhaald dat de Sia over het hek is gesprongen tot in de tuin van de buurman. Daarna loopt ze even op straat in de Kouterwegel in Lokeren tot het spoor plots stopt. Wie iets heeft gezien of weet waar de jonge, witte herdershond zich bevindt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van Lokeren op het nummer 09 340 94 99. (mb)

SINT-NIKLAAS. Eddy Van Den Berghe van fietsenfabrikant Oxford Bikes uit Sint-Niklaas heeft op het eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een Lifetime Achievement Award gekregen. Dat gebeurde donderdagavond in ‘t Bau-huis in aawezigheid van zo’n 500 ondernemers. De Lifetime Achievement Award die daarbij wordt uitgereikt, is voorbehouden voor iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het Waasland door uit te blinken op economisch, maatschappelijk, cultureel of politiek vlak.