SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het aantal covid-patiënten in AZ Nikolaas en AZ Lokeren is stegen tot 56. Elf covid-patiënten worden behandeld op intensieve zorgen. Ook dat is een lichte stijging in vergelijking met zondag. De voorbije 24 uur is geen enkele patiënt overleden aan de gevolgen van covid-19. Twee positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen. (mb)

HULST (NL). De organisatie van het stadsfestival Vestrock heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de elfde editie van Vestrock. Within Temptation, Wolfmother, Suzan & Freek, The Darkness, Lucas & Steve, Gavin James, Nada Surf, Daitht, Thumper en Ten Times A Million hebben hun komst bevestigd. Later zullen nog meer namen bekend worden gemaakt. 

SINT-NIKLAAS. Medewerkers van Schoenen Torfs hebben zaterdag een bos met 1400 bomen aangeplant op een lapje grond achter de administratieve zetel aan het Industriepark West in Sint-Niklaas. Het bedrijf kreeg daarbij ondersteuning van Natuurpunt, dat deel uitmaakt van de ‘bosalliantie’. Streefdoel van die alliantie is om tegen 2024 zo’n 4000 hectare extra bos te realiseren. 

SINT-NIKLAAS.  Nog tot 10 december kleuren verschillende plaatsen, kunstwerken en gebouwen in Sint-Niklaas oranje. Hiermee vragen het stadsbestuur, de politie, Zonta Club Waasland en  Soroptimist Land van Waas aandacht voor de wereldwijde campagne Orange the World, als strijd tegen fysisch, mentaal en seksueel geweld tegen vrouwen. De campagne startte op 25 november, de  Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. De campage wil ook het telefoonnummer 1712 ruimer bekend te maken. Dat is de professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. 

SINT-NIKLAAS. Vorig jaar telde Sint-Niklaas 630 leegstaande woningen. Dat is een flinke stijging in vergelijking met 189 leegstaande woningen in 2019. Volgens schepen van wonen Maxime Callaert is die plotse stijging te wijten aan twee maanden voltijdse leegstandcontroles tijdens de lockdown in 2020. 

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft vrijdagavond een grootscheepse controleactie gehouden in de horeca. Verschillende controlediensten als douane, sociale inspectie en federale politie namen deel aan de actie. 

SINT-NIKLAAS. Uit 11 laureaten is het publieksproject ‘Talen kleuren de wereld’ van de Sint-Niklase bibliotheek zaterdag verkozen tot winnaar van de Wase Erfgoedprijs 2021. Het project omvatte een gevarieerd programma rond taal met onder andere stadswandelingen, tentoonstellingen en de zoektocht naar het mooiste Sint-Niklase dialectwoord. De jury loofde de rijkdom van het initiatief waarmee de bibliotheek een grote diverse groep wist te bereiken, waaronder onder jongeren, anderstaligen en nieuwkomers. De prijs is een geldprijs van 1000 euro. 

BEVEREN. Vlaams Belang lanceert de solidariteitscampagne: ‘Een hart voor onze mensen’. Een broodnodige actie volgens de partij want 1 top 10 Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Bovendien dreigt de stijgende energiefactuur meer gezinnen in de energiearmoede te duwen. 

SINT-NIKLAAS. Vrijwilligers van De Werf hebben de voorbije weken 21 dozen speelgoed ingezameld voor Domo Waasland, een vereniging die gezinnen in een kwetsbare situatie bijstaat. Vrijwilligers van Domo zullen met het ingezamelde speelgoed kinderen uit kwetsbare gezinnen een sinterklaascadeau bezorgen. 

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Het aantal covid-patiënten in AZ Nikolaas en AZ Lokeren is dit weekend flink de hoogte ingegaan. Momenteel zijn 54 personen opgenomen die positief getest zijn op covid-19. Daarvan worden tien personen behandeld op intensieve zorgen. Tussen zaterdag- en zondagmiddag is 1 patiënt overleden aan de gevolgen van covid-19. Twee positief geteste personen mochten het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen. (mb)