BEVEREN. Internationaal Straattheaterfestival, dat traditioneel tijdens de Beverse Feesten wordt georganiseerd, is aan de dertiende editie toe. Meer dan 50 acts uit binnen- en buitenland zullen drie dagen lang te zien zijn in het Beverse straatbeeld. Er zijn wandelende acts en acts op vaste plaatsen zoals het oud atletiekplein in de Diederik Van Beverenlaan en de speelplaats van het KA Beveren en BS De Bever in de Donkvijverstraat. Zo komt Paris Bénarès terug met een reuzenvogel en het Duitse Pantao valt twee dagen te bewonderen met verschillende acts.

Voor de grotere acts werd een overeenkomst afgesloten met onder andere Août en Eclats in het Waalse Soignies, Bazel Parkt en De Kleinste Steeple in Waregem. In eigen gemeente wordt er samengewerkt met Winkelcentrum De Warande en vzw Aangenaam Winkelen. Door die samenwerking zullen er spectaculaire acts aanwezig zijn. Zo is er op het Oud Atletiekplein het Franse Cirque Hirsute met een roterende ladder. Het Belgische Lorsque Soudain zal tijdens een moderne vuurshow een man uit een kanon schieten. Het festival sluit af met het Franse gezelschap Avis de Tempête die op een 7 meter hoge constructie live muziek en spectaculaire luchtacrobatie zullen brengen. 

Het  straattheaterfestival start op vrijdag 24 augustus om 18 uur. Op zaterdag maken de artiesten hun opwachting tussen 14 en 18 uur en op zondag zijn de acts te bewonderen van 14 tot 19 uur.  (mb)