REGIO. Wie een voorlopig rijbewijs heeft behaald, moet 6 tot 9 maanden na het behalen van zijn of haar definitief rijbewijs B een terugkommoment volgen. Dat is sinds 1 januari 2019 verplicht. Dat terugkommoment kan tot nu toe niet in Oost-Vlaanderen gevolgd worden waardoor jonge chauffeurs uit onze regio moesten uitwijken naar een andere provincie. Daar komt nu verandering in. 

Vijf Oost-Vlaamse rijscholen hebben de handen in elkaar geslagen en hebben My Generation Drive opgericht. Het terugkommoment bestaat uit een opleiding van vier uur en is bedoeld om de bewustwording te vergroten bij jonge, onervaren automobilisten. Zij lopen nog altijd een verhoogd risico op verkeersongevallen. Het eerste Oost-Vlaamse terugkommoment start op maandag 8 juli aan Flanders Expo in Gent. Inschrijven kan via de website mygenerationdrive.be.

"We zien het als onze morele verplichting om dit te doen", legt Francis Duthois van My Generation Drive uit. "Het is vrij uniek dat vijf rijscholen op deze schaal samenwerken. Maar het maakt deel uit van een groter verhaal, en we reiken de hand naar alle andere Oost-Vlaamse rijscholen. Dit is een oplossing voor alle startende chauffeurs in onze provincie en daar draait het om." (mb)