BEVEREN. Over een maand beginnen de Beverse Feesten. De feesten duren vier dagen: van donderdag 25 augustus tot en met zondag 28 augustus en worden georganiseerd door Studio ‘98. De nieuwe organisatoren en het gemeentebestuur willen er propere feesten van maken. Zo maken bekers van wegwerpplastiek plaats voor herbruikbare bekers.. Gratis toiletten moeten wildplassen vermijden.  Wat niet verandert zijn de locaties van de feesten. Die blijven op hun vertrouwde stek op de Grote Markt en het Gravenplein, al moet het marktplein het dit jaar zonder grote tent stellen. 

Er zijn optredens gepland van Metejoor, Regi Live, Like Me, Brysa, Get Ready, Mother Mercury, de Beverse rijzende sterren Bluai en Kameraad en vaste sfeermaker Mark With A K. 

De mindervalidenfuif en de Homevast 5 Miles verhuizen naar donderdag waar ’s avonds Jamie-Lee Six en Louis XIV, Gestapo Knallmuzik en de Bromeo’s op de affiche staan. Voor de seniorennamiddag staan Rudy Jones, Werner Michiels en Laurie en Hits On Tour op het programma. ‘s Avonds is het de beurt aan de plaatselijke covergroep The Golden Years Band en tributebands ABBA4U en Mother Mercury. Zaterdagmiddag staat het Beverse dartskampioenschap op het programma, ‘s avonds gevolgd door een schlageravond met Get Ready, Wim & Charles en Sergio. De feesten sluiten af op zondag met enkel Beverse acts zoals de Beverse dansscholen op de Olympische Straat.

Het Gravenplein krijgt voor Beveren Buiten één podium en een afgesloten festivalterrein. Op de affiche staan onder andere Mama’s Jasje, Metejoor, 2 Fabiola, Regi Live en DJ Mark With A K. ‘s Zondags is er een kindernamiddag met #LikeMe.  

De concerten op de Grote Markt zijn gratis. Tickets voor Beveren Buiten kosten tussen 10 en 15 euro. Een combiticket voor drie dagen kosten 25 euro. 

Internationaal Straattheaterfestival

Het Internationaal Straattheaterfestival is van de partij van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus. (mb)

info: beverse-feesten.be