BEVEREN. De traditionele nieuwjaarsreceptie op de Beverse Grote Markt ging omwille van de coronamaatregelen niet door. In plaats daarvan publiceerde burgemeester Marc Van de Vijver zijn toespraak op YouTube. 

In zijn toespraak toont de burgemeester zich trots hoe de Beverse inwoners omgaan de coronamaatregelen en de bereidheid om zich te laten vaccineren. Verder dankt Van de Vijver  iedereen die werkt in de zorg, hulpverleners, brandweer en politie, onderwijzend personeel, de talloze vrijwilligers, ondernemers, mensen actief in het verenigingsleven en de cultuursector. 

Op politiek vlak wijst hij op de verwezenlijkingen halverwege de legislatuur zoals het definitief bevriezen van meer dan 20 hectare woonuitbreidingsgebied, de ruime dienstverlening van de gemeente en het behouden van het belastingsniveau ondanks de geplande sluiting van de kerncentrales en het investeringsprogramma van ruim 160 miljoen euro. 

Voor het nieuwe jaar pleit burgemeester Van de Vijver voor verbondenheid: "Ik kan jullie spijtig genoeg niet beloven dat 2022 het jaar wordt waarin we corona eindelijk achter ons kunnen laten. Maar ik kan jullie wel beloven dat het gemeentebestuur, het gemeentepersoneel en ikzelf opnieuw het beste van onszelf zullen geven voor een Beveren waar het goed is om wonen voor iedereen. Verder roep ik iedereen op om jullie hart niet in quarantaine te plaatsen. Plooi niet terug op jezelf, maar stel je hart open voor familie, vrienden, buren, collega’s, medeburgers. Meer dan ooit hebben we behoefte aan verbondenheid!". (mb)