SINT-GILLIS-WAAS. De hoofdbibliotheek van Sint-Gillis-Waas heropent maandag de deuren na de verplichte coronasluiting. De dienstverlening wordt nog niet volledig hervat want de leeszaal en de sanitaire voorzieningen blijven dicht. Ook opzoekingen uitvoeren op pc’s en tablets of tijdschriften lezen zal nog niet mogelijk zijn. 

Het aantal gelijktijdige bezoekers blijft beperkt en er zal een aparte in- en uitgang zijn. Materiaal binnenbrengen kan wel. Binnengebracht materiaal gaat dan 72 uur in quarantaine. Na ontsmetting kom het terug in de collectie. Ook wordt gevraagd om het bezoek te beperken tot 30 minuten. 

De normale openingsuren blijven behouden: maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 11.30 uur en van 15.30 tot 18.30 uur, op woensdag van 9 tot 11.30 uur en van 14 tot 17 uur, op vrijdag van 9 tot 11.30 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur. 

Uitleenposten De Klinge, Meerdonk en Sint-Pauwels blijven voorlopig dicht. Het heropenen van de bibliotheek heeft als gevolg dat het afhaalpunt wordt stopgezet. 

studenten

Vanaf dinsdag 26 mei is er in de hoofdbibliotheek een zaal voor studenten die in alle rust willen blokken. Het aantal plaatsen is beperkt door de coronamaatregelen. (mb)