STEKENE.  Door de coronacrisis sloot de bibliotheek van Stekene op 18 maart haar deuren. Vandaag is het publiek er opnieuw welkom. De dienstverlening herstart nog niet volledig: de internetpc’s, kranten en tijdschriften zijn niet beschikbaar. Ook de sanitaire voorzieningen blijven dicht. 

Verder zijn er een hele reeks maatregelen genomen: zo mogen er maximaal 5 bezoekers tegelijkertijd binnen, is het gebruik van een winkelmandje verplicht, moeten de aangeduide looplijnen gevolgd worden en mag een bezoek niet langer dan 15 minuten duren. Met het hele gezin naar de bib is uit den boze. Alleen komen is de boodschap en als het echt niet anders kan, is maximum 1 extra gezinslid toegelaten. Materialen inleveren kan enkel via de inleverbus. 

Wie naar de bibliotheek wil, bereidt z’n bezoek best thuis goed voor.  In de bib is immers geen catalogusscherm beschikbaar en boeken mogen niet uit het rek worden genomen, behalve die die effectief worden meegenomen. Tot slot zijn ook de openingsuren aangepast.  De bibliotheek is nu geopend van maandag tot en met donderdag, telkens van 15 tot 18 uur, en op vrijdag en zaterdag van 9 tot 12 uur.

"Om de Stekenaar opnieuw van dienst te kunnen zijn, zijn deze strikte maatregelen noodzakelijk. Zodra het mogelijk en toegelaten is, kunnen we de regels versoepelen. Hoe beter de richtlijnen nu worden opgevolgd, hoe sneller een versoepeling mogelijk zal zijn", aldus schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout.

Het afhaalsysteem blijft in beperkte vorm bestaan. Enkel op dinsdag en donderdag tussen 10 en 12 uur zal vooraf aangevraagd materiaal opgehaald kunnen worden. (mb)