BEVEREN.  De Beverse bibliotheekfilialen in Beveren en Kielrecht heropenen morgen, dinsdag 2 juni, de deuren. De dienstverlening blijft beperkt tot het ontlenen van materiaal. Ter plaatse tijdschriften of kranten lezen kan niet, net als zitten en/of studeren. Het sanitair blijft dicht. Vrij rondlopen in de bib is niet toegelaten, enkel een verplichte looprichting mag gevolgd worden en een mondmasker is verplicht. Omdat het aantal gelijktijdige bezoekers beperkt is, mag een bezoek maximum 30 minuten duren. 

De uitleenposten in de andere Beverse deelgemeenten blijven voorlopig nog dicht. Lezers kunnen nog tot eind juni materiaal reserveren. Afhalen is enkel mogelijk in Beveren en Kieldrecht tijdens de openingsuren.

"Tijdens de sluitingsperiode hebben we de voorbije weken via de contactloze afhaaldienst toch meer dan 4 500 leners kunnen plezieren met meer dan 12 000 geleende materialen. De vele fijne reacties van de leners deden deugd.  Het is tijd voor een nieuwe fase: we  kijken er naar uit om onze leners terug in levende lijve te kunnen verwelkomen en hen nog meer van dienst te zijn!", zegt bibliothecaris Mireille Geerinck. (mb)