SINT-NIKLAAS. Vorig jaar organiseerde BIOSKOOP een openluchtcinema op het Castrohof in Sint-Niklaas. Omdat een openluchtcinema door de coronamaatregelen niet mogelijk is, wil BIOSKOOP gedurende een weekend een drive-in op de Grote Markt organiseren. Verder bevat het concept een gigantisch scherm van 12 op 5 meter, films met een link naar de jaren 1980 en Full 80s Experience Packs met hapjes en drankjes.

De onderhandelingen met de dienst evenementen van de stad Sint-Niklaas lopen momenteel nog. Zodra de stad het licht op groen zet, kan het evenement starten want alle voorbereidingen zijn zo goed als rond. Uiteraard schenken de organisatoren heel wat aandacht aan veiligheid. Zo is er een contactloos bestel- en betaalsysteem opgezet om veilig drankjes te kunnen bestellen en betalen. 

inspraak

Een concrete datum is nog niet bekend maar via Facebook kunnen geïnteresseerden wel al stemmen op hun favoriete film met een link met de jaren ‘80. Voorlopig kregen ‘The Breakfast Club’, ‘Dirty Dancing’, ‘De kleine zeemeermin’, ‘Footloose’ en ‘E.T.’ de meeste stemmen. 

Pregregistreren is reeds mogelijk via bioskoop.events. "Als je preregistreert, krijg je 48 uur eerder dan de reguliere start van de ticketverkoop de tijd om een plaats te bemachtigen. De toegangsprijs voor de drive-in zal per wagen gelden, ongeacht het aantal inzittenden.", klinkt het. 

workshops

De organisatoren onderzoeken de mogelijkheden om de workshops die normaal in de namiddag doorgaan, online te streamen. Ook de optredens die telkens deel uitmaken van de affiche, zouden op deze manier overeind blijven. (mb)

info: facebook.com/bioskoop.events