SINT-NIKLAAS.  Sven Bombeke en Nicolas Masscho uit Sint-Niklaas hebben Beer Masters gewonnen met hun bier ‘Bless The Barley’, dat ze in hun brouwerij Hallelujah Brewery in Sint-Niklaas brouwden. Het is een gerstewijn/ sterk donker bier, met de smaak van gekarameliseerde mouten en noten van vijgen en eiken. 

De overwinning kwam er niet zo maar. Het duo moest zich de voorbije vijf weken via brouw- en serveeruitdagingen bewijzen in de wedstrijd die op VTM2 te zien was.  Bij de brouwuitdaging brouwden ze telkens een andere bierstijl en de serveeruitdaging ging van het ontwerpen van een eigen bieretiket tot het ontwikkelen van gerechten die ze met hun bieren combineren. Aan de wedstrijd namen vijf teams uit vijf landen deel. 

Ondanks hun winst blijven de Sint-Niklazenaren bescheiden: "Voor hobbybrouwers zoals wij was het al een droom om voor zo’n programma geselecteerd te worden, het winnen is dan ook de absolute kers op de taart. We waren het gewoon om onze bieren te laten proeven door vrienden en familie, maar nu kregen we de kans om te brouwen voor ervaren en internationale brouwmeesters. Een bijzondere uitdaging."

Het bier ‘Bless The Barley’ is te koop via de Belgische bierwebsite Hopt.be. (mb)