HULST (NL).  Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst vindt de Belgische corona-aanpak aan de grens met Nederlands maar niets. Vooral het gebrek aan communicatie stoot voor de borst. Dat verklaarde hij in een online mededeling. Mulder hekelt het feit dat het sluiten van de grenzen zonder communicatie is gebeurd. Volgens Mulder hebben de grensblokkades de Nederlanders veel geld gekost. Dat ook het opnieuw openstellen van de grens voor familiebezoek en winkelen zonder overleg is gebeurd kan er bij de burgemeester niet in. 

Volgens de Nederlandse burgemeester is het onduidelijkheid troef. Zo vraagt hij zich af of het familiebezoek geldt voor beide zijden van de grens en of Nederlanders opnieuw mogen gaan winkelen of tanken in België. Heel wat Zeeuws-Vlamingen melden namelijk dat ze beboet of zonder pardon teruggestuurd worden als ze de grens oversteken.

Mulder zegt over het gebrek aan communicatie een brief te hebben geschreven naar federaal Minister voor Binnenlandse Zaken Pieter De Crem maar kreeg naar eigen zeggen geen reactie. "We hebben altijd in goede harmonie samen geleefd hier aan de grens. En dat moet zo blijven. Dat mag niet door onduidelijke en onzorgvuldige communicatie door een overheid worden verprutst!", besluit burgemeester Mulder. (mb)