STEKENE. In het waterwingebied tussen Stekene en Hulst zal een uitzichtpunt gebouwd worden dat de naam Niemandsland kreeg. Het wordt een twintig meter hoge constructie dat bezoekers een  panoramisch uitzicht over de streek zal bieden. De constructie zal worden gebouwd op een plek die tijdens de Eerste Wereldoorlog in het stukje niemandsland tussen de dodendraad lag. 

Bij een architectuurwedstrijd begin dit jaar stuurden elf architectenteams een ontwerp in. Daaruit werden drie ontwerpen gekozen voor de finale ronde met burgerparticipatie. De finalisten zijn architectenduo Diederik Vander Stockt en Laurent Vanhaverbeke, ODA architecture en Raakvlak Architecten.  Vanaf 23 november kunnen inwoners van Stekene en Hulst (vanaf 15 jaar) de ontwerpen bekijken en stemmen op hun voorkeur. Posters van de drie ontwerpen zijn ook te zien in de bibliotheek in Stekene en het cultureel centrum Den Dullaert in Hulst. De digitale stemming loopt twee weken en eindigt op 6 december. Stemmen kan via deze link.

Uitzichtpunt Niemandsland is een realisatie in het kader van de transnationale LEADER-samenwerking Boergondische Buren. LEADER is een onderdeel van Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Het project wordt gerealiseerd door de grensoverschrijdende organisatie EGTS Linieland van Waas en Hulst in samenwerking met elf partners. (mb)