STEKENE. Er komt dit jaar geen editie van Crammerock. Dat hebben de organisatoren vrijdagavond bekend gemaakt. De 30ste editie van Crammerock was gepland voor het eerste weekend van september. Reden voor de afgelasting is dat er nog te veel onzekerheden zijn in verband met de maatregelen rond het coronavirus. 

"Doordat Crammerock altijd  in het eerste weekend van september wordt georganiseerd, zouden we bijna het enige festival zijn dat deze zomer nog zou kunnen doorgaan.", klinkt het. "Tegelijk waren we ons er altijd van bewust dat de kans piepklein zou zijn dat we Crammerock zoals we dat kennen dit jaar zouden kunnen organiseren. Maar zolang er nog een sprankeltje hoop leefde, hebben we onszelf nog de tijd gegeven om tot een goede, welafgewogen beslissing te komen. Die beslissing hebben we nu genomen."

De 30ste editie van Crammerock wordt dus noodgedwongen verplaatst naar het weekend van 3 en 4 september 2021. De organisatie hoopt dan een editie te kunnen organiseren volgens het gekende recept: 50 muzikale topacts op 3 podia in 2 tenten tegen betaalbare ticketprijzen en in een ongedwongen sfeer. (mb)