BEVEREN.  Drie leerlingen van GTI Beveren hebben een mooie score behaald op de negende editie van de Bebras-informaticawedstrijd. Robin Brosens en Jorben Wauters, beiden leerlingen in het vierde jaar Industriële Wetenschappen, behaalden een tweede plaats. Mathias Buys eindigde op een 6de plaats. In totaal namen 1 642 jongeren deel voor de tweede graad in deze wedstrijd, die van maandag 12 november t.e.m. vrijdag 4 december 2020 liep. 

De Bebras-wedstrijd is een informaticawedstrijd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Het is een organisatie van de VZW Computer Science and IT in Education en is het leven geroepen om de deelnemers warm te maken voor informatica in het bijzonder, en het computationeel en probleemoplossend denken in het algemeen. 

"Ik wil Robin, Jorben en Mathias nogmaals feliciteren met deze prachtige resultaten. De Bebras-wedstrijd is een internationale wedstrijd die ondertussen in meer dan 60 landen wordt georganiseerd wat deze prestaties nog meer glans geeft uiteraard. Dit bewijst nog maar eens dat onze school niet alleen uitstekende vakmensen aflevert maar ook een uitstekende keuze is voor leerlingen die later willen verder studeren in ingenieurs- of informaticarichtingen.", zegt Pascal De Rop, directeur van GTI Beveren. (mb)