STEKENE. De bibliotheek van Stekene heeft haar aanbod uitgebreid van e-boeken. Voor het lenen van e-boeken hoeven leden niet eens meer buiten te komen. Dankzij het  platform cloudLibrary kunnen leden vanuit hun luie zetel maximum 2 e-boeken tegelijk lenen voor een periode van zes weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken automatisch van het toestel. Over boetes hoeven ontleners zich dus geen zorgen te maken. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino.

"In de toepassing cloudLibrary zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen. Het cloudLibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk, zodat jong en oud, digitaal vaardig en digibeet, er vlot mee aan de slag kan. Voor wie nog wat hulp nodig heeft, is er een online stappenplan beschikbaar, maar ook de bib-medewerkers helpen je graag verder", zegt schepen van Cultuur en Bibliotheek Gunter Van Campenhout.  

De collectie e-boeken bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige boeken en er is een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het platform. Zo zijn er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog vele anderen, te vinden.  (mb)