SINT-NIKLAAS. Benny Poppe uit Sint-Niklaas heeft een speciaal kerstcadeau gekregen. Als eerste inwoner van Sint-Niklaas heeft hij een internetverbinding van Proximus via het open glasvezelnetwerk van Fiberklaar. Het is voor Fiberklaar een belangrijke mijlpaal sinds het bedrijf in maart werd opgericht. 

"Het feit dat de allereerste actieve aansluiting via Fiberklaar bij ons in Sint-Niklaas is, maakt ons natuurlijk trots. Heel wat Sint-Niklazenaars gaan kunnen genieten van een snellere internetverbinding, waarmee we de stad klaarstomen voor de toekomst", zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). 

Het ambitieuze bedrijf wil tegen 2028 anderhalf miljoen huishoudens voorzien van fiberaansluiting in huis. Dat gaat gepaard met een investering met de grootte van de werken aan de Oosterweelverbinding. Volgend jaar lanceringscampagnes in meer dan 40 steden en gemeenten in heel Vlaanderen en de huidige ploeg van 60 medewerkers moet tegen 2023 verdubbeld zijn. Daarnaast zullen de infrastructuurwerken ook nog een paar duizend jobs creëren bij lokale aannemers. 

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle operatoren. De gebruiker kiest zelf de telecomprovider die het best bij hem past voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.  (mb)