SINT-NIKLAAS (NIEUWKERKEN). Gisteren, dinsdag 14 april 2020, werd Elisabeth Goossens (roepnaam: Liesbeth) 104 jaar jong. De jarige vrouw is de oudste Nieuwkerkenaar en geboren en getogen in Nieuwkerken. Sinds 10 jaar woont ze in woonzorgcentrum Populierenhof. Met haar gezegende leeftijd is de oudste bewoner van de 12 woonzorgcentra van Zorgpunt Waasland. 

Het woonzorgcentrum plant later nog een groter feest maar wou deze verjaardag toch niet onopgemerkt laten voorbijgaan en dus waren er bloemen voor Elisabeth en taart voor alle bewoners. Elisabeth is nog steeds in goede gezondheid. Haar zicht is spijtig genoeg niet meer zo goed. Ze geniet nog steeds van de bezoekjes van haar dochter en kleinzoon. In deze coronatijden is dat nu niet mogelijk maar haar dochter belt elke dag en 1 keer in de week videobellen ze met elkaar via WhatsApp.

Elisabeth Goossens woonde na haar huwelijk enkele maanden in de buurt van Haasdonk, maar keerde al snel terug naar haar geliefde Nieuwkerken in de Statiestraat. De Nieuwkerkenaars zijn fier op hun Elisabeth. Op de Facebookgroep van Nieuwkerken circuleerde een oproep om Elisabeth aan het woonzorgcentrum te komen feliciteren om 14 uur, wat ook gebeurde. De jarige kon het allemaal van achter het raam volgen. (mb, foto's: Zorgpunt Waasland)