SINT-GILLIS-WAAS. De politie Waasland-Noord hield donderdag een gebiedsgebonden actie in Sint-Gillis-Waas en Sint-Pauwels, gericht op verkeersveiligheid. Zo werd in de Sint-Niklaas- en Hoogstraat gecontroleerd op het naleven van het tijdelijk éénrichtingsverkeer. Eén bestuurder werd daarbij beboet. 

Een tractor met aanhangwagen werd gecontroleerd wegens onstabiele lading van houten bakken. Bij de controle bleek dat de bestuurder een deel van deze lading onderweg verloren had. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en moest de lading afladen. 

Bij de controleactie werd ook een ANPR-voertuig ingezet. 500 voertuigen werden gescand. Drie voertuigen werden na een hit aan de kant gezet en gecontroleerd.

snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole in de Potterstraat werd de snelheid van 1714 voertuigen gemeten. 44 Bestuurders reden te snel. Eén bestuurder reed er 104 km per uur, terwijl de maximaal toegelaten snelheid 50 km per uur is. Bij controle van de onderschepte voertuigen bleek dat een bestuurder een rijverbod had. De man bleek ook geseind te staan met een bevel tot gevangenneming. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar de gevangenis. Zijn voertuig werd in beslag genomen. (mb)