BEVEREN. Vandaag starten de werken om de gevaarlijke fietsoversteek aan het kruispunt van Zillebeek met de Elzenstraat te verwijderen. Fietsers moesten daar oversteken van het ene fietspad naar het andere fietspad. De rijbaan zal er de komende twee weken worden aangepast om aan beide zijden van de weg een enkelrichtingsfietspad aan te leggen. 

De werken verlopen in twee fases, waarvan de eerste fase vandaag start. Daarbij wordt de rijstrook aan de pare kant afgesloten. Verkeer kan enkel vanuit Beveren naar Vrasene. Het verkeer vanuit Vrasene wordt omgeleid langs de Permanstraat en ’s Herenwilg. Deze straten worden enkelrichting tijdens de duur van de werken.

In de tweede fase wordt het Zillebeek gedurende drie dagen volledig afgesloten. Het verkeer vanuit Beveren wordt omgeleid via de Kromstraat, Achterhoek, Broekstraat en Klaasdekkerstraat. Verkeer vanuit Vrasene blijft mogelijk langs de Permanstraat en ’s Herenwilg. Na fase 2 geldt terug de verkeersregeling van fase 1. 

Het kruispunt Elzestraat-Zillebeek is afgesloten tijdens de hele duur van de werken. Verkeer komende vanuit de Pastoor Steenssensstraat wordt via de Lindenlaan naar de Moerstraat, Brandstraat en Verbindingsstraat geleid. De Moerstraat wordt ook enkelrichting. 

Op 23 november moeten de werken klaar zijn. (mb)