KRUIBEKE. Het Sint-Joris Instituut uit Bazel kaapte vorige zaterdag twee medailles weg op de  STEM-Olympiade, een wedstrijd waarbij leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs hun kennis over wetenschap en techniek kunnen meten. Het ging om de uitgestelde finale  2019-2020 die werd gespeeld in de Koninklijke Militaire School te Brussel. Deze finale was oorspronkelijk gepland voor mei maar werd uitgesteld wegens de covid-19-maatregelen. De deelnemers kregen er een theoretische test en vier praktische opdrachten. Brent Tirry (nu in 2Ad) behaalde de gouden medaille in zijn groep van eerstejaars. Axl Vautmans, die nu in de richting 3 Industriële Wetenschappen zit, kaapte de zilveren medaille weg bij de tweedejaars.

"Dit is een prachtig resultaat van deze twee gedreven leerlingen en verdient een dikke proficiat!", zegt STEM-leerkracht Elvira De Bruyne. Ook dit schooljaar hoopt zij een nieuwe lading potentiële winnaars klaar te stomen. 

In het schooljaar 2019-2020 waren er 262 scholen ingeschreven, samen goed voor 27244 leerlingen.  (mb, foto's: technologieolympiade)