TEMSE. Op de ISA-site in Temse is het gratis naaiatelier De Knop boven het doopvont gehouden. De Knop is een van de tijdelijke invullingen op de schoolsite van Sint-Amelberga, waar kloosterzusters in het verleden les gaven aan zo’n 450 leerlingen. De gemeente Temse en Interwaas willen de site omvormen tot sociaal woonprojecten. Voor het zover is, kunnen projecten als De Knop er terecht. 

Vanaf dinsdag 6 november opent initiatiefneemster Christel Vandergeeten elke dinsdagnamiddag haar gratis naaiatelier om mensen bij te staan zelf kleding te maken. Daarnaast staat ook de huiselijke sfeer centraal in De Knop. "Ik ben er van thuis uit ingerold, vroeger konden àlle vrouwen naaien. Mijn zus Karin en ik deden samen onze communie en ik herinner me nog levendig hoe we moeder hielpen om onze communiekleding te maken, dat waren ook bijzonder gezellige babbel-momenten.", zegt Christel Vandergeeten (54),  "Samen een praatje maken, naaien, breien en haken, plezierig en nuttig bezig zijn, van elkaar leren en uitwisselen, we zijn echt benieuwd naar wat nog komen kan. Mensen met ervaring of helemaal geen: ze zijn welkom."

Op de rekken liggen kleurige stoffen en benodigdheden te wachten. Wie nog materiaal heeft dat niet wordt gebruikt - zoals stoffen, linten, ritsen, elastiek, tijdschriften met patronen enz.-  mag deze doneren het naaiatelier.

De Knop is gelegen aan de Pastoor Boelstraat 1 te Temse en is elke dinsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur open, behalve tijdens schoolvakanties.  (mb)