SINT-NIKLAAS. Om haar telefonische dienstverlening te verbeteren lanceert de Sint-Niklase politie de ‘Sint-Niklase Blauwe Lijn’. Dat is een vast telefoonnummer waarom burgers 24 op 7 terecht kan voor niet-dringende meldingen van hinder, overlast en bezorgdheden in verband met veiligheid of voor het maken van een afspraak voor de aangifte van een misdrijf. De medewerker van de blauwe lijn probeert zo snel mogelijk de vraag te beantwoorden. Als dat niet lukt, wordt de vraagt overgemaakt aan de betrokken dienst die de vraag dan verder zal opvolgen. Voor dringende politiehulp blijft het nummer 101 bestaan. 

De ‘Sint-Niklase Blauwe Lijn’ kan gebeld worden voor onder andere het aanmelden van een tijdelijk parkeerverbod, een vraag over een wapenvergunning of overlast van een huisdier van de buren. Het noodnummer 101 kan gebeld worden voor noodsituaties als onder andere een vechtpartij, ongeval, overval of steekpartij. 

De 'Sint-Niklase Blauwe Lijn' is bereikbaar via het telefoonnummer 03 760 65 00 en via het Sint-Niklase Blauwe Loket op de website politie.sint-niklaas.be.  (mb)