KALLO. Lopen in de natuur met de haven op de achtergrond. Dat is het concept van de allereerste Havenland Run & Walk op de linker scheldeoever op 3 en 4 november.  De Waaslandhaven is voor velen het dagelijks werkterrein maar de natuur errond is veelal onbekend en daar hopen de organisatoren én de gemeente met deze run & walk verandering in te brengen. De start ligt bij Sporthal De Perel aan de Kallodam en eindigt bij KSK Kallo in de Kapeldijkstraat in Kallo.  De organisatie hoopt op meer dan 2.500 deelnemers. 

Deelnemers hebben zaterdag de keuze uit een parcours van 7 en 12,5 kilometer. Zondag is er keuze uit parcours van 7, 13 en 24,5 kilometer. Bovendien is er een nacht- en dageditie. Vooral de avondloop en -wandeling valt bij de deelnemers in de smaak. Zondag is trouwens ook de ideale dag om vogels te spotten op het parcours. Enkele gidsen van Natuurpunt zullen post vatten in het Klein Rietvield om te vertellen over de bijzondere fauna in het gebied.

Ook burgemeester Marc Van de Vijver is enthousiast: "De Havenland Run & Walk verbindt twee zaken die Beveren echt typeren: recreatieve sportbeleving en de Waaslandhaven als wereldhaven." "De haven, dat is een uniek samenspel van economie, erfgoed, natuur, ontspanning, horeca, cultuur en sport. Met de Havenland Run & Walk tonen we die verschillende gezichten van de haven, zoals alle Havenland-initiatieven dat doen. Het wordt een fantastische ervaring voor iedereen die de haven eens op een andere manier wil beleven!", besluit Barbara Janssens, Corporate Communications Manger, PoA.

praktisch

Zaterdag kunnen wandelaars vrij starten tussen 17 uur en 18.30 uur.  Om 19.30 uur start de Run van 6,9 km, om 20.00 uur de Run 12,6km.  Zondagochtend kunnen wandelaars vrij starten tussen 8 uur en 9.30 uur. De Run 24,6 km start om 10.15 uur, de Run 6,9km om 10.30 uur, de Run 13,1 km om 11.15 uur. 

Online inschrijven kan nog tot vrijdagavond 23u59 via havenlandrun.be. Ter plaatse inschrijven kan  zaterdag vanaf 16.30 uur en zondag vanaf 7 uur.  (mb)