SINT-NIKLAAS. Afvalintercommunale MIWA gaat haar recyclagepark aan Vlyminckshoek vernieuwen. Gelijktijdig wordt het park uitgebreid van ongeveer 5000 m² tot 9050 m².  Na de renovatie zal het park opgesplitst zijn in een gratis en een betalende zone met het diftarsysteem. Het systeem van volumetarieven zal plaats ruimen voor kilogramprijzen. Een overzichtelijke opstelling van de containers moet de doorstroming vlotter laten verlopen. Ook wil MIWA duidelijker communiceren en zal er duurzamer worden gewerkt. Het afvalwater van de groenopslag wordt afzonderlijk opgevangen en gezuiverd.

Het recyclagepark blijft tijdens de werken open maar er wordt wel hinder verwacht. "Met ons recent geopend recyclagepark in Nieuwkerken-Waas hebben we natuurlijk een perfect alternatief achter de hand tijdens deze werkzaamheden. Inwoners uit Sint-Niklaas kunnen hier altijd terecht met hun afval. Zij die benieuwd zijn naar het diftargegeven dat ook in de Vlyminckshoek zal komen volgend jaar, kunnen daar al de proef op de som gaan nemen.", aldus MIWA-directeur Sven Peeters.  Via haar website, facebookpagina en afvalmagazine houdt MIWA haar klanten op de hoogte van de werken. 

Om de hinder te beperken, zullen de werken in 7 fasen worden uitgevoerd. De werken starten op 19 november 2018 en moeten 150 werkdagen later, in het najaar van 2019, klaar zijn. De werken zullen 2,8 miljoen euro kosten. Een deel daarvan komt van OVAM-subsidies. (mb)