BEVEREN. Vanaf morgen, dinsdag 12 november, is de Mobibus te gast in Beveren. De Mobibus is een omgebouwde touringcar met een interactieve doe-tentoonstelling over verkeersveiligheid en mobiliteit, gericht op de leerlingen uit het derde en vierde middelbaar onderwijs. 

De leerlingen maken er kennis met thema’s als de dode hoek, duurzame mobiliteit, zichtbaarheid, fiets en brommer. De Mobibus staat tot en met 22 november opgesteld op het Gravenplein. Tijdens deze periode zullen er in totaal 570 leerlingen van de Beverse secundaire scholen een bezoekje brengen aan de Mobibus. De Mobibus is een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde), met de steun van de Vlaamse overheid.

verkeersveiligheid op school

In de leeftijdscategorie van 15 tot 19 jaar zijn verkeersongevallen een belangrijke doodsoorzaak. Jongeren uit deze leeftijdsgroep tellen het tweede hoogste aantal verkeersgewonden en -doden van alle leeftijdscategorieën. Meer aandacht besteden aan verkeersveiligheid en mobiliteit in het secundair onderwijs is dus absoluut noodzakelijk. "Het is dan ook levensbelangrijk dat jongeren de nodige kennis, vaardigheden en vooral de correcte attitudes verwerven om zich veilig in het verkeer te begeven", zegt VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer. Daarnaast is het van belang dat jongeren ook leren hoe ze zich op een duurzame manier kunnen verplaatsen. "Verkeersopvoeding mag daarom niet stoppen na het basisonderwijs, maar moet worden ingebed in de volledige schoolloopbaan en ook daarna", aldus De Dobbeleer. Daar levert de Mobibus een flinke bijdrage. (mb)