SINT-NIKLAAS. Zorgpunt Waasland neemt nog dit jaar een volledig nieuwe zorgsite in Nieuwkerken in gebruik. Dat is een jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. Het nieuwe woonzorgcentrum telt 125 kamers. Dat zijn er 47 meer dan in het ‘oude’ Populierenhof. Daarnaast telt de site nog een dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum en 7 assistentieflats. De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting verhuurt er ook 16 flats aan ouderen. Op de site zal de stad  buitenschoolse kinderopvang organiseren. 

De oplevering van de site is gepland tegen 15 oktober. Nog dezelfde maand verhuizen de bewoners van het oude Populierenhof naar de paviljoenen in het nieuwe Populierenhof.  In november verhuist het dagverzorgingscentrum De Sprankel vanuit de Hospitaalstraat in Sint-Niklaas naar de nieuwe site en neemt het Zorgpunt Waasland ook de assistentieflats Parkzicht in gebruik. In diezelfde periode start ook het nieuwe dienstencentrum Den Dissel op. Nadat de bewoners verhuisd zijn, gaat het oude Populierenhof gaat tegen de vlakte. 

De site wordt een grote groene levendige long in een publiek park met wandel- en fietspaden dat aansluit bij het nieuwe parkbos van Nieuwkerken. Parkeren zal voornamelijk ondergronds gebeuren. De stad Sint-Niklaas en Zorgpunt Waasland investeren bijna 26 miljoen euro in de nieuwe zorgsite. 

Zorgpunt Waasland

Heb je zorg nodig en wil je graag in het woonzorgcentrum komen wonen? Of ben je 65-plus en heb je interesse in een assistentieflat, dan kan je je inschrijven op de interesselijst bij ’t Punt in de Lamstraat 23 in Sint-Niklaas Je kan er zonder afspraak terecht van maandag tot vrijdag in de voormiddag van 9 tot 12.30 uur. Of bel voor een afspraak bij jou thuis: Thuiszorgcentrum ’t Punt, tel. 03 778 55 55, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zorgpuntwaasland.be. (mb)