SINT-NIKLAAS. Sinds deze week is het mogelijk om via de bibliotheek online e-boeken te ontlenen met een eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.  E-boeken ontlenen was tot hiertoe enkel mogelijk met een e-reader van de bib maar die beperking valt door gebruik te maken van het cloudLibrary-platform weg. 

Leden van de bibliotheek die een Mijn Bibliotheek-account hebben, kunnen 2 e-boeken tegelijk leden en die 6 weken lang lezen op een eigen toestel. Na de uitleentermijn worden de bestanden automatisch gewist. Ook handig: de e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone en computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

Het aanbod e-boeken bestaat momenteel uit meer dan 8.500 titels, vooral vlot leesbare Nederlandstalige fictie met plaats voor spannende en romantische boeken, literaire romans en populaire non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. 

Wie nog geen Mijn Bibliotheek-profiel heeft, kan dat aanmaken via mijn.bibliotheek.be of via sint-niklaas.bibliotheek.be. Lid worden van de bibliotheek kan enkel in de bibliotheek zelf. (mb)